Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Insändare:
"Varför är det skillnad på folk och folk?"

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Genrebild (kuskarna på bilden har inget med artikeln att göra). Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Av: Johan Ahlström, Bollnäs
Publicerad:

Insändare i Travronden

Detta är en insändare. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Travronden värnar om det fria ordet och yttrandefrihet. Vi vill att du ska uttrycka din åsikt och dela med dig av dina goda tankar och idéer. För att bli publicerad krävs att du håller god ton, följer våra riktlinjer och svensk lag.

En tanke slog mig när jag läste Travrondens artikel ”Protest mot att kusk får ha licens stoppas” om en av landets ­banmästares tilltänkta protest mot att en kusk åter har fått tillbaka sin licens efter att ha förgripit sig på djur. 

I artikeln säger Svensk Travsports ­förbundsjurist, Göran Wahlman, följande: ”I samhället i stort så är det många som tycker och tänker kring brottslighet, att man ska låsa in och kasta nyckeln men i min värld kan man inte vara så kategorisk. I sporten finns det folk som tycker att man ska vara avstängd på livstid men så fungerar det inte riktigt. Med det sagt står vi givetvis inte bakom de brottsliga handlingar som utförts.” 

Okej, jag förstår. Jag vet att det finns lagar och regler att följa och när man har sonat sitt brott är man fri att åter igen utöva sitt yrke, och jag vet att länsstyrelsen i fallet om ovanstående kusk uttalat sitt godkännande. 

(Att jag personligen tycker att man borde stängas av på livstid när man begår grova fysiska eller medicinska övergrepp på djur hör inte hit.)  

Detta väcker dock frågan: Om det nu är så viktigt att lyssna på vad länsstyrelsen tycker bör väl ST låta Joakim Lövgren ta sitt straff och inte köra med körspö under ett år? Ni vet, han blev ju straffad för att under ett lopp påståtts ha missbrukat sitt körspö, trots att löpningsfilmen visar att han inte ens använde sitt körspö…

Jag tycker det är märkligt tyst kring det faktum att ST vissa gånger ­följer länsstyrelsens utlåtanden, och ibland inte.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Rättelse

I en tidigare version tillskrivs citatet i inledningen till Svensk Travsports sportchef Robert Karlsson.


Av: Johan Ahlström, Bollnäs

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.