Breddloppsdagar = döden för vissa amatörer

När man inte kommer med när man anmäler sin häst i bredd­loppen då är botten nådd. Har talat med Johan Lindberg ett par gånger men det händer ingenting när det gäller högst 500 poäng i dessa lopp, att det är för högt och att 400 poäng räcker. Har även talat med Svensk Travsports sportchef Petter Johansson (senast på fullmäktige­dagen på Solvalla den 26 April i år) att vi måste ha amerikanar­lopp dvs lägst prissumma spår 1 och så vidare, men fick då till svar att det är lite problem. Gör man ett litet fel när man gör startlistorna, då får man börja om från början. Folk som inte kan göra rätt på sin arbetsplats kanske har valt fel yrke, eller? Vid problem så kontakta dansk travsport de kör mycket med amerikanarlopp, och kan nog ge ST lite tips hur det skall fungera. 

Sen så kan man ju inte skriva ut tre  lopp för ston en breddag som hände på Jägersro till den 20 maj, då försvinner startmöjligheten för ytterligare en massa hästar. Nej, folket på ST borde kanske klättra ned från karriärstegen och blanda sig med amatörerna en breddag och höra vad de tycker, för det är världens trevligaste travdag bland de aktiva. Kanske inte för de som inte kom med, de sitter hemma och väntar på ett telefonsamtal för de har sin häst inne på Hästnet till försäljning och tänker hoppa av travsporten, för kommer man inte med breddloppen (motsvarar division 4) då finns ingen återvändo. Man borde kanske även införa punkt 21 i breddlopppen för då måste man komma med någon gång.

Vänta inte på Pegasus 2020, utan agera redan nu, innan det är för sent.

Detta är insänd text till Travrondens redaktion. Skribenten svarar för fakta, analys och ställningstagande.
19 juni 2017 Ulf Bergström (Jägersro) B-Tränare även fd styrelsemedlem i RST (nya Travhästägarna)

Uppmärksamma de sulkyartister vi själva har

Jubileumspokalskvällen blev en njutning för alla oss som älskar god travsport. Och vi fick inte bara se god sport, utan trav i världsklass, med förstklassiga djur, satta i toppförfattning av hängiv

16 augusti "Ära de som äras bör"

Hur kan Anna inte unnas en sekund i trav-TV?

Som så många gånger förr slår min fina vän och kollega samtliga stortränare, som gjorde sig mödan, med sin fine Rafiki Fri.

11 juli Klara Dahlgren, Örebro

Vi spelare vill ha V75 14:30 nu

Måste vi travtippare gå ihop och bestämma oss för att ge fasiken i att spela V75 några veckor framöver för att vi ska få tillbaks den humanare starttiden 14:30? Jag tror det är det är det enda som

8 juli Trav

V75 14.30

Om det blir 100 miljoner mindre i omsättning vad spelar det för roll?

5 juli Tc

Travprogram till Norrland – ett stort problem

Sedan början av år 2018 har alla prenumeranter av travprogram bosatta i Norrland noterat att postgången blivit minst sagt opålitlig.

19 juni Ingemar Sterner, Brunflo och Örjan Eriksson, Östersund

Hur skall vi föryngra travpubliken ?

Medelåldern på travpubliken höjs sakta men säkert. Det är ett stort problem. Hur ser det ut om tio år om inte nya satsningar påbörjas omgående?

17 juni Bengt Welén

Öppet brev till ST:s styrelse

Till Svensk Travsports styrelse

13 maj Anne Haglund, leg. veterinär med specialistkompetens i hästens sjukdomar och medlem i Skånska Travsällskapet

Ändra i reglementet nu!

Blir nog svårt att hantera om enskilda banor i framtiden får ta beslut om vilka kuskar ska få tävla där eller inte. Huruvida Svensk Travsport kan och ska döma för förseelser utomlands lämnar jag ti

10 maj Micke Hansson

Ett stort fång rosor till Halmstadtravet

Jag vill ge Halmstadtravet ett stort fång rosor för att de portar djurmisshandlare. Det vi såg i Italien ska inte vara välkommet någonstans. Tyvärr ger jag samtidigt rejält med ris till ST, alla no

8 maj Danne travspelare och djurälskare sedan länge

Rättvist, hästhälsa och förtroende för hästsporten

Alla vill vi väl att hästarna skall må bra som tävlar på våra banor och att alla tävlar på samma villkor? Men hur ser verkligheten ut? Vi ser drivningar på olika håll som ej är positiva.

3 maj Bengt Welén

Sidor