Breddloppsdagar = döden för vissa amatörer

När man inte kommer med när man anmäler sin häst i bredd­loppen då är botten nådd. Har talat med Johan Lindberg ett par gånger men det händer ingenting när det gäller högst 500 poäng i dessa lopp, att det är för högt och att 400 poäng räcker. Har även talat med Svensk Travsports sportchef Petter Johansson (senast på fullmäktige­dagen på Solvalla den 26 April i år) att vi måste ha amerikanar­lopp dvs lägst prissumma spår 1 och så vidare, men fick då till svar att det är lite problem. Gör man ett litet fel när man gör startlistorna, då får man börja om från början. Folk som inte kan göra rätt på sin arbetsplats kanske har valt fel yrke, eller? Vid problem så kontakta dansk travsport de kör mycket med amerikanarlopp, och kan nog ge ST lite tips hur det skall fungera. 

Sen så kan man ju inte skriva ut tre  lopp för ston en breddag som hände på Jägersro till den 20 maj, då försvinner startmöjligheten för ytterligare en massa hästar. Nej, folket på ST borde kanske klättra ned från karriärstegen och blanda sig med amatörerna en breddag och höra vad de tycker, för det är världens trevligaste travdag bland de aktiva. Kanske inte för de som inte kom med, de sitter hemma och väntar på ett telefonsamtal för de har sin häst inne på Hästnet till försäljning och tänker hoppa av travsporten, för kommer man inte med breddloppen (motsvarar division 4) då finns ingen återvändo. Man borde kanske även införa punkt 21 i breddlopppen för då måste man komma med någon gång.

Vänta inte på Pegasus 2020, utan agera redan nu, innan det är för sent.

Detta är insänd text till Travrondens redaktion. Skribenten svarar för fakta, analys och ställningstagande.
19 juni 2017 Ulf Bergström (Jägersro) B-Tränare även fd styrelsemedlem i RST (nya Travhästägarna)

Hur gagnar dessa mediala satsningar sporten?

Jag har under en tid förundrats över den mediala satsning ATG gör, dels på ”nätet” och dels i de direktsända travprogrammen på televisionen.

3 mars Bengt Olson, Umeå

Svar till Ingvar Ohlin

Hej Ingvar!

24 februari Anders Strandberg

Svar till Strappa 71

Tack för responsen! Men jag håller ändå fast vid att V7 är djupt orättvist mot oss småspelare. För många av oss satsar våghalsigt och hoppas varje lördagförmiddag att vi ska bli verkligt rika.

19 februari Ingvar Ohlin

Behöver domarna syntestas?

Det är inte utan att man ifrågasätter om man ska fortsätta att spela på trav när domarna kan vara så inkompetenta och ändå få fortsätta!

17 februari Clemens Råvik

Svar till Ingvar Ohlin

De som har mest att vinna på valet att spela för "endast alla rätt" är de som spelar lite mindre, favoritbetonade system.

14 februari Strappa71

Tankar om Olenklints spelkrönika

Det finns många intressanta tankar i Daniel Olenklints spelkrönika i senaste Travronden. Särskilt viktigt tror jag det är att göra något åt sändningarna under V75-dagarna.

13 februari Ingvar Ohlin

Ta efter Nordamerika

En regel från Nordamerika som är värd att titta på: Stör du en medtävlande flyttas du bakom denna, spelar ingen roll om det är från start eller på upploppet.

11 februari Per Henriksen

Gör om V75 Champions!

Inget ont om V75 Champions, ej heller om Jörgen Westholms bravader i årets upplaga på Åbytravet. En vinnare är alltid en vinnare.

6 februari Hans Karlsson, Per-Åke Granlund

Banorna: Därför skriver vi på marknadsavtalet

För ganska exakt ett år sedan pågick debatten kring avtalet om ljud- och bildrättigheterna som varje travbana äger.

3 februari Jägersro, Romme, Rättvik, Östersund med flera travbanor

Böter

● 30.000 kronor i böter för otillåtna preparat i stallet.

● 40.000 kronor i böter för att ej hållit rakt spår på upploppet i ett travlopp.

30 januari Mats Svanhall

Sidor