Svar till "Sanningen"

Nej, Anders, jag tror minsann att du får läsa min ledare en gång till. Ingenstans antyder jag att "taket ska sänkas" eller vill "tvinga folk att huka sig". Inte heller riktar jag mig till enskilda individer inom travsporten. Tvärtom. Debatten SKA i allra högsta grad leva vidare och ledningen för sportens största organisationer måste ha fingret i luften och vara lyhörda för insiktsfulla tankar. I det tror jag mer på det konstruktiva, det målinriktade och det meningsfyllda; mindre på det smädande och söndrande. I förändringens tider, som med omregleringen av spelmarknaden, behöver man dock se de stora hoten, de övergripande målen och ha modet att lägga de mindre frågorna åt sidan och istället koncentrera sig på – hur lever man upp på en fri marknad? Hur gör man det bästa av framtiden? Endast då lär man lyckas. Annars står vi där en vacker dag, i en krympande bransch, ser pengarna dräneras och minns tillbaka på hur vi slogs mot väder­kvarnar. Jag som är fostrad inom journalistiken­ – som länge hade monopol på information – vet hur det ser ut. Det är ingen vacker syn.

Till sist;

1) Att Travronden skulle vika för kritiskt resonerande är ett befängt påstående. När det är befogat värjer vi inte för det (se ledaren på ­sidan 4), liksom vi inte är rädda för att vara positiva när det är motiverat. Vi ska vara balanserade, nyanserade och konstruktiva.

2) Ja, vi ägs av ST, det är ingen hemlighet, men vi är ett självständigt organ som har "sportens bästa" i fokus. Vi lyfter inte en enda krona i bidrag, utan försörjs enkom av våra läsare, där­emot går vårt resultat direkt tillbaka till trav­sporten. Det går inte till enskilda aktieägare, utländska spelbolag eller någon annan heller för den delen.

Detta är insänd text till Travrondens redaktion. Skribenten svarar för fakta, analys och ställningstagande.
3 maj 2017 Joakim Svensson, chefredaktör Travronden

För många trav- och galoppbanor i Sverige

I Sverige har vi 45 banor jämfört med Frankrike som har 72 banor. Frankrike har en folkmängd närmare sju gånger större än Sveriges, dessutom omges landet av folkrika länder.

12 september Håkan Wiik

Uppmärksamma de sulkyartister vi själva har

Jubileumspokalskvällen blev en njutning för alla oss som älskar god travsport. Och vi fick inte bara se god sport, utan trav i världsklass, med förstklassiga djur, satta i toppförfattning av hängiv

16 augusti "Ära de som äras bör"

Hur kan Anna inte unnas en sekund i trav-TV?

Som så många gånger förr slår min fina vän och kollega samtliga stortränare, som gjorde sig mödan, med sin fine Rafiki Fri.

11 juli Klara Dahlgren, Örebro

Vi spelare vill ha V75 14:30 nu

Måste vi travtippare gå ihop och bestämma oss för att ge fasiken i att spela V75 några veckor framöver för att vi ska få tillbaks den humanare starttiden 14:30? Jag tror det är det är det enda som

8 juli Trav

V75 14.30

Om det blir 100 miljoner mindre i omsättning vad spelar det för roll?

5 juli Tc

Travprogram till Norrland – ett stort problem

Sedan början av år 2018 har alla prenumeranter av travprogram bosatta i Norrland noterat att postgången blivit minst sagt opålitlig.

19 juni Ingemar Sterner, Brunflo och Örjan Eriksson, Östersund

Hur skall vi föryngra travpubliken ?

Medelåldern på travpubliken höjs sakta men säkert. Det är ett stort problem. Hur ser det ut om tio år om inte nya satsningar påbörjas omgående?

17 juni Bengt Welén

Öppet brev till ST:s styrelse

Till Svensk Travsports styrelse

13 maj Anne Haglund, leg. veterinär med specialistkompetens i hästens sjukdomar och medlem i Skånska Travsällskapet

Ändra i reglementet nu!

Blir nog svårt att hantera om enskilda banor i framtiden får ta beslut om vilka kuskar ska få tävla där eller inte. Huruvida Svensk Travsport kan och ska döma för förseelser utomlands lämnar jag ti

10 maj Micke Hansson

Ett stort fång rosor till Halmstadtravet

Jag vill ge Halmstadtravet ett stort fång rosor för att de portar djurmisshandlare. Det vi såg i Italien ska inte vara välkommet någonstans. Tyvärr ger jag samtidigt rejält med ris till ST, alla no

8 maj Danne travspelare och djurälskare sedan länge

Sidor