Svar till "Sanningen"

Nej, Anders, jag tror minsann att du får läsa min ledare en gång till. Ingenstans antyder jag att "taket ska sänkas" eller vill "tvinga folk att huka sig". Inte heller riktar jag mig till enskilda individer inom travsporten. Tvärtom. Debatten SKA i allra högsta grad leva vidare och ledningen för sportens största organisationer måste ha fingret i luften och vara lyhörda för insiktsfulla tankar. I det tror jag mer på det konstruktiva, det målinriktade och det meningsfyllda; mindre på det smädande och söndrande. I förändringens tider, som med omregleringen av spelmarknaden, behöver man dock se de stora hoten, de övergripande målen och ha modet att lägga de mindre frågorna åt sidan och istället koncentrera sig på – hur lever man upp på en fri marknad? Hur gör man det bästa av framtiden? Endast då lär man lyckas. Annars står vi där en vacker dag, i en krympande bransch, ser pengarna dräneras och minns tillbaka på hur vi slogs mot väder­kvarnar. Jag som är fostrad inom journalistiken­ – som länge hade monopol på information – vet hur det ser ut. Det är ingen vacker syn.

Till sist;

1) Att Travronden skulle vika för kritiskt resonerande är ett befängt påstående. När det är befogat värjer vi inte för det (se ledaren på ­sidan 4), liksom vi inte är rädda för att vara positiva när det är motiverat. Vi ska vara balanserade, nyanserade och konstruktiva.

2) Ja, vi ägs av ST, det är ingen hemlighet, men vi är ett självständigt organ som har "sportens bästa" i fokus. Vi lyfter inte en enda krona i bidrag, utan försörjs enkom av våra läsare, där­emot går vårt resultat direkt tillbaka till trav­sporten. Det går inte till enskilda aktieägare, utländska spelbolag eller någon annan heller för den delen.

Detta är insänd text till Travrondens redaktion. Skribenten svarar för fakta, analys och ställningstagande.
3 maj 2017 Joakim Svensson, chefredaktör Travronden

Hur gagnar dessa mediala satsningar sporten?

Jag har under en tid förundrats över den mediala satsning ATG gör, dels på ”nätet” och dels i de direktsända travprogrammen på televisionen.

3 mars Bengt Olson, Umeå

Svar till Ingvar Ohlin

Hej Ingvar!

24 februari Anders Strandberg

Svar till Strappa 71

Tack för responsen! Men jag håller ändå fast vid att V7 är djupt orättvist mot oss småspelare. För många av oss satsar våghalsigt och hoppas varje lördagförmiddag att vi ska bli verkligt rika.

19 februari Ingvar Ohlin

Behöver domarna syntestas?

Det är inte utan att man ifrågasätter om man ska fortsätta att spela på trav när domarna kan vara så inkompetenta och ändå få fortsätta!

17 februari Clemens Råvik

Svar till Ingvar Ohlin

De som har mest att vinna på valet att spela för "endast alla rätt" är de som spelar lite mindre, favoritbetonade system.

14 februari Strappa71

Tankar om Olenklints spelkrönika

Det finns många intressanta tankar i Daniel Olenklints spelkrönika i senaste Travronden. Särskilt viktigt tror jag det är att göra något åt sändningarna under V75-dagarna.

13 februari Ingvar Ohlin

Ta efter Nordamerika

En regel från Nordamerika som är värd att titta på: Stör du en medtävlande flyttas du bakom denna, spelar ingen roll om det är från start eller på upploppet.

11 februari Per Henriksen

Gör om V75 Champions!

Inget ont om V75 Champions, ej heller om Jörgen Westholms bravader i årets upplaga på Åbytravet. En vinnare är alltid en vinnare.

6 februari Hans Karlsson, Per-Åke Granlund

Banorna: Därför skriver vi på marknadsavtalet

För ganska exakt ett år sedan pågick debatten kring avtalet om ljud- och bildrättigheterna som varje travbana äger.

3 februari Jägersro, Romme, Rättvik, Östersund med flera travbanor

Böter

● 30.000 kronor i böter för otillåtna preparat i stallet.

● 40.000 kronor i böter för att ej hållit rakt spår på upploppet i ett travlopp.

30 januari Mats Svanhall

Sidor