Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jonsson reste långt – men knappast förgäves

Foto: Micke Gustafsson/TR BILD
Jimmy Jonsson och Lome Annar var överlägsna uppe i Boden. Foto: Micke Gustafsson/TR BILD

60 mil enkel väg med en häst till start. Jimmy Jonsson gjorde knappast resan förgäves med Lome Annar som ledde varenda meter av Rolf Sundlings Minne.

Publicerad:

Öystein Tjomsland-tränade Lome Annar (e. Spikeld) kom igång med tävlandet först som sexåring, men Spikeld-sonen har varit väl värd att vänta på. Under måndagen gjorde den sjuårige hingsten och Jimmy Jonsson den 60 mil långa resa till Bodentravet för att vara fullständigt överlägsna från ledningen i Rolf Sundlings Minne.
– Det blev ganska billigt. Jag tänkte att vi skulle ligga och "smygdra" så att de andra fick kämpa lite och de fick de verkligen göra, sade Jimmy Jonsson.

För Lome Annar var det här 19:e starten i karriären och han står redan noterad för elva segrar.
– Det är en riktigt fin häst som haft problem i yngre dagar och därför är han lite sen. Han är tacksam och köra och lite trög och har bara gjort ett dåligt lopp hittills i karriären. För egen del har jag har aldrig kört lopp här i Boden tidigare och var lite fundersam över banbredd bland annat, men det löste sig bra.

Lome Annar nådde till sist mållinjen efter 1.28,8/2640 meter och segermarginalen skrevs till många längder närmast före Prins Elden och Hallsta Vinnex. Jimmy Jonsson, till vardags lärling hos Öystein Tjomsland, har tagit hela 24 segrar på blott 97 uppsittningar och närmar sig miljonen inkört.

Spårtrappestayern såg ut att bli en helfinsk duell mellan Tarabuso Jet och Hayai Chikara som ryckte ifrån övriga konkurrenter runt slutsvängen. Hemmatränaren Hanna Olofsson ville dock annat. Tillsammans med Cash'Em (e. Love You) inledde ekipaget i andra ytter för att sedan hitta loss över upploppet. Avslutningen var riktigt stark och segern blev till sist säker.
– Det är lite extra kul med den här hästen. Han har varit iväg några svängar, men kommit tillbaka. Jag hade nästan gett upp med hästen för ett par månader sedan, men nu ser det bra ut igen. Jag tycker väldigt, väldigt mycket om den här hästen och han är faktiskt avbildad på min hästbuss. Han betyder lite extra, sade Hanna Olofsson.

Nioårige Cash'Em ordnade karriärens åttonde seger när han kom i mål på 1.17,8a/3140 meter.

Lira nästa gång: Sandra Eriksson sände Dats Boy direkt till ledningen och från den positionen höll 30-oddsaren bra till andraplatsen. Avlägger maiden i nästa?

Alla vinnare på Bodentravet denna tävlingsdag:
Lopp 1: Master Sånna (e. Love You) Hanna Olofsson (Hanna Olofsson)
Lopp 2: Blind Maker (e. Jasmino Wood) Janita Luttunen (Ari Aatsinki)
Lopp 3: Spartan Fury (e. Blue Chip Star) Timo Niemelä (Timo Niemelä)
Lopp 4: Hunkydory Degato (e. Pine Chip) Micael Melander (Patrik Gidlund)
Lopp 5: Herrera Boko (e. Conway Hall) Kari Alapekkala (Katja Melkko)
Lopp 6: Lome Annar (e. Spikeld) Jimmy Jonsson (Öystein Tjomsland)
Lopp 7: Kentucky (e. Andover Andover) Ove A Lindqvist (Kurt-Ove Westerdahl)
Lopp 8: Denver Brodde (e. From Above) John Östman (Ari Aatsinki)
Lopp 9: Cash'Em (e. Love You) Hanna Olofsson (Hanna Olofsson)
Lopp 10: Guli Castor (e. Järvsöfaks) Mats Gällerstedt (Mats Gällerstedt)
Lopp 11: Goldshoe Flight (e. Classic Response) Toni Granath (Marjo Väisänen)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.