Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Violet Bi var överlägsen

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Violet Bi efter E3-segern tidigare i år. Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Jim Oscarssons Violet Bi imponerade när hon vann E3 i början av juli. Nu övertygade det treåriga stoet igen – detta efter att ha rundat alla konkurrenter runt slutsvängen i finalen av Sikta mot stjärnorna.

Publicerad:

I årets final av Sikta mot stjärnorna bjöd Jim Oscarssons Violet Bi (e. Equinox Bi) på ett sista halvvarv för kusken Kevin Oscarsson. Det treåriga stoet, som vann E3 i början av juli, gick med som fjärde häst i tredjespår 700 meter från mål för att gå på i egen attack i sista sväng. Det bet riktigt bra för Violet Bi som kopplade greppet in på upploppet och gick undan till seger med flera längder. Segern togs på segertiden 1.13,6a/2140 meter, vilket var nytt banrekord för treåriga ston över den aktuella distansen, närmast före Alexander U.R. och Harmon Boko.
– Jag chansade lite i förra loppet och då fastnade vi, men de krafterna hade vi nytta av idag istället. Det gick rätt fort under loppet och banan är lite krävande för hästarna och jag var väldigt nöjd när jag såg vilket tempo det var. Hon kändes fantastiskt fin och blev nästan förbannad över att hon inte fick löpa på, men sen när hon fick göra det var hon riktigt fin. Det ska egentligen inte gå att kunna gå att ta det så enkelt ute i fjärdespår som hon gjorde. Hon har en oerhörd speed, sade Kevin Oscarsson.

Förstapriset i loppet uppgick till 200.000 kronor vilket betyder att Violet Bi efter fem segrar på elva starter tjänat 1.323.800 kronor.

Roger Walmanns Forecast (e. Donato Hanover) har inte vunnit lopp sedan i mars, men kvällens triumf från bakspår över kort distans vittnar om att han fortsatt har mycket att hämta på tävlingsbanan. Forecast attackerade i vida spår runt sista sväng och kopplade tidigt grepp om ledaren Te Quiero Grif när upploppet nalkades. I segersulkyn satt Kenneth Haugstad.
– Det var en häst som var hängandes i tredjespår och jag visste inte riktigt vad vi skulle hitta på, men han gjorde det fantastiskt bra. Han gjorde det bra även senast och har haft en del otur under vägen. Vi får hoppas att det lossnar nu, sade Kenneth Haugstad.

Lira nästa gång: Dealwithakiss återkom efter en tids vila och stod för ett härligt slutvarv som tvåa. Kommer gå framåt mycket med den här genomköraren.

Alla vinnare på Mantorpstravet denna tävlingsdag:
Lopp 1: Cosy Lazy Louse (e. Love You) Per Lennartsson (Fredrik Wallin)
Lopp 2: Lucky Million (e. Nu Pagadi) Göran Jansson (Göran Jansson)
Lopp 3: Gloriant Silas (e. Dream Vacation) Fredrik Persson (Fredrik Persson)
Lopp 4: H.S.No Fooling (e. Muscle Massive) Bo Falsig (Bo Falsig)
Lopp 5: Västerboflashlight (e. Orlando Vici) Veijo Heiskanen (Veijo Heiskanen)
Lopp 6: Above All (e. From Above) Kim Eriksson (Jan Björkqvist)
Lopp 7: Massive Turnover (e. Muscle Massive) Kenneth Haugstad (Joakim Wallin)
Lopp 8: Violet Bi (e. Equinox Bi) Kevin Oscarsson (Jim Oscarsson)
Lopp 9: Forecast (e. Donato Hanover) Kenneth Haugstad (Roger Walmann)
Lopp 10: Biran Akema (e. Darius) Ellinor Doublet (Stefan Wieselgren)
Lopp 11: Vidivici C.C. (e. Orlando Vici) Mattias Djuse (Mattias Djuse)
Lopp 12: Tom C.Coger (e. Quite Easy U.S.) Fredrik Persson (Fredrik Persson)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.