Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Jag gillar inte att fira"

Foto: HANOLD/ALN
Kari Lähdekorpi tillbringar sin 60-årsdag i stugan. Foto: HANOLD/ALN

I dag fyller Kari Lähdekorpi 60 år. Travronden fick en pratstund med profilen på bemärkelsedagen.

Publicerad:

Grattis på 60-årsdagen! Hur känns det?
– Tack. Det känns gammalt… 
På vilket sätt?
– Att fylla 50 är ingenting, men när man fyller 60 börjar man fundera på saker och ting. Det känns lite som att man svängt ut på upploppet. 
Det lät dystert. 
– Det kanske försvinner när den här dagen är över. Det brukar vara så, en dag sedan fortsätter man som vanligt. 
Blir det något firande?
– Nej, inte direkt. Jag är uppe i stugan i Lappland. Vi har precis varit ute och åkt skidor. Min son är här och några kusiner också, så vi äter väl en bit mat i kväll. Jag är inte så mycket för att fira annars. 
Finns det något du gärna minns tillbaka till när du tittar tillbaka på tränarkarriären?
– Numera när jag tittar tillbaka så tänker jag ofta på mina bästa år som tränare, 2004-2008. Det som är märkligt är att under den tiden tyckte man inte att man var särskilt bra utan undrade ofta varför man inte vann mer och så vidare. Nu däremot, nu kan man uppskatta den tiden på ett helt annat sätt.
Vilket lopp skulle du helst uppleva på nytt?
– Spintermästaren -93! Jag kommer aldrig glömma det. Top Royal vann med Lennart Forsgren, som jag jobbade hos då. Jag hade inte fått min licens, men var med och tränade hästen. Vi trodde inte riktigt på att han skulle räcka till seger. När de svängde in på upploppet tänkte man att han kunde bli trea eller kanske till och med tvåa. Jag följde loppet från tv:n i Lennarts stall och när jag förstod att han hade vunnit bara sprang jag ut därifrån.
Hur ser vardagen ut numera?
– Jag har 22 hästar som är i träning, tio hos Harri Koivunen. Där har jag varit en del och kört lite häst ibland och hjälpt till med lite fortkörningar. Annars jobbar jag med finsk trav-tv på onsdagar och lördagar. Så fort det är tävlingar på Forssa så är jag där och gör intervjuer för att jag trivs så bra där. 
Storloppssäsongen närmar sig. Är det några finska inslag som är aktuella?
– Kanske inte för Elitloppet, men jag har två hästar som jag tycker borde kunna vara med i loppen över medeldistans, Workout Wonder och Victory Bonsai. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.