Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Calizza Boko först på Vincennes

Foto: Simon Hagen
Calizza Boko vann i Frankrikedebuten. Foto: Simon Hagen

I mitten av december såldes Calizza Boko och flyttades till Frankrike. Under torsdagen gick hon sitt första lopp för sin nya tränare Philippe Billard och det slutade på bästa sätt.

Publicerad:

Stefan Melander sålde den numera femåriga stoet Calizza Boko (e. Qwerty–Trancosa Boko) till Camilla Vikström i december. Hästen flyttades till Frankrike och tränaren Philippe Billard. Under torsdagen startade hästen för första gången i sin nya regi och det slutade på absolut bästa sätt. Hästen var först över linjen på Vincennes och tjänade 16.650 euro. Franck Nivard körde hästen och gav henne en fin resa i andra utvändigt för att sedan avancera framåt i tredjespår under slutskedet av loppet. I slutsvängen hade ekipaget grepp om händelserna och de gick undan till en ohotad seger.

Calizza Boko kom i mål på 1.15,3/2.700 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.