Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Centrumtravet är tillbaka

Foto: Mia Törnberg/TR Bild
Foto: Mia Törnberg/TR Bild

I fjol blev det inga travtävlingar i Hudiksvalls centrum, men i år är Centrumtravet tillbaka. På lördagen hoppas arrangören på folkfest i staden.

Publicerad:

2015 var första gången det anordnades tävlingar i centrala Hudiksvall. Ett evenemang som ägde rum vid Kattvikskajen och som lockade över tusen åskådare. 2015 och 2016 arrangerades Centrumtravet på Drottninggatan under sommaren – också då med fyrsiffrigt antal i publiken.

Efter två års uppehåll är Centrumtravet nu tillbaka. I morgon, lördag, finns fyra varmblod, fyra kallblod och fyra ponnyer med i respektive klass.
– Vi vill ta travet in till stan för att visa upp vår fina sport. Kommer inte folket till oss så kommer vi till dem, där de bor, säger Mattias Frick, initiativtagare för Centrumtravet i Hudiksvall.

Startande varmblod:
Autoland – Åsa Engblom
Prada Bi – Mathias Andersson
Quantum Satis – Peter Grundberg
Com Valle – Wiktor Kylin-Blom

Startande kallblod:
Kolar Vicken – Håkan Bohjort
Norsjö Kongen – Jimmy Jonsson
Sol Varga – Stig Jarle Röste
Spang Jerkeld – Carolin Krohn

Startande ponnyer:
Bäckdalens Pommac – Silje Röste
Trollminn – Cajsa Holm
Gervalds Blixten – Tindra Olsson
Sverkersterps Tenor – Filippa Nordell

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.