Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Det är en riktig krigare"

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Malin Löfgren uttalar sig om stallets två hästar ikväll i Östersund. Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Östersund står värd för kvällens V64-tävlingar. Vi pratade med Malin Löfgren inför tävlingarna för att kolla läget med hennes två hästar.

Publicerad:

– Boreas Petes (V64-6) var inte till sin fördel senast, men var dålig i en bakkota och tappade travet mer och mer. Han visade fin form i täta starter inför senast och behöver nog lopp i kroppen för att prestera somn bäst. Distansen är ingen fördel då han är mest stark och det lär bli ett snällt upplägg. Jag har inga jätteförhoppningar på honom ikväll utan är nöjd bara han fungerar. Då lär han vara bra nästa gång. Det är annars bra kapacitet i honom. Han har vunnit från alla positioner och på alla distanser. Det är en riktig krigare, säger Malin Löfgren som innan V64-spelet har Champagne Am till start.

– Champagne Am (lopp 2) väntar fortfarande på karriärens första seger och jag tycker faktiskt att hon borde ha vunnit redan. Hästen är lite feg av sig och får hon mjölksyra lägger hon ner. Det är annars en jättefin travare med bra kapacitet inombords, men det går inte att tro på henne förrän hon börjar visa bättre inställning. Bakspår på tillägg gör det hela chansartat dessutom. Det som kan vara lite intressant är att hon kommer utrustas med ett norskt huvudlag för första gången i hopp om att det ska ge lite effekt, avslutar Malin Löfgren.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.