Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Duon återförenas på Bjerke

Foto: Mikael Wikner/TR Bild
Jomar Blekkan ska debutera i Oslo Grand Prix-sammanhang. Foto: Mikael Wikner/TR Bild

Åke Svanstedt sitter i sulkyn på Solvalla, men på Bjerke återförenas Looking Superb med sin tidigare tränare. Ägaren Kolbjörn Selmer ger tömmarna till Jomar Blekkan i Oslo Grand Prix.

Publicerad:

Blekkan tränade Looking Superb innan hästen flyttades till Jean-Michel Bazire förra året. På fransk mark har sexåringen sedan tagit klivet in i världseliten och ska nu vara med i både Elitloppet och Oslo Grand Prix.

Förra veckan stod det klart att Åke Svanstedt kommer att köra Looking Superb på Solvalla och nu skriver Trav og Galopp-Nytt att ägaren, Kolbjörn Selmer, valt kusk även till storloppet på Bjerke.
– I Frankrike vill jag använda mig av kungen av Frankrike, Jean-Michel Bazire. I Elitloppet vill jag använda en av de mest rutinerade svenskarna och han som var kung av Sverige. I Norge vill jag ha kungen av Trondelag och det är Jomar Blekkan, säger Selmer till TGN.
– Jag väljer inte Jomar för att vara snäll utan för att jag tycker att han har den rätta rutinen och kan göra det bästa jobbet med Looking Superb på Bjerke.

Trav og Galopp-Nytt skriver vidare att det blir första gången som Jomar Blekkan kör i Oslo Grand Prix.
– Det är otroligt stort att få köra det loppet vid 65 års ålder. Det glädjer mig verkligen, säger Blekkan till TGN.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.