Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Engbloms talang skötte sig – då var han bäst

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Ad Hoc vann från dödens med Carl Johan Jepson. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Trots ett tungt lopp kunde Ad Hoc sätta nosen först.

Publicerad:

Senast blev det galopp i E3-uttagningarna, men revanschen dröjde inte länge. Carl Johan Jepson och Ad Hoc (e.Yankee Glide) fick nöja sig med positionen utvändigt om ledande Wisdom Teacher. Dessförinnan hade favoritduon Alone och Soul Tan galopperat bort sig precis som Night Brodde.
Redan i sista sväng hade Ad Hoc plockat ner ledaren och sedan orkade ingen ta sig förbi. Björn Goop och Holy Water gjorde ett försök, men fick nöja sig med andraplatsen. Ad Hoc var bara bäst.
– Det var lite surt senast, då galopperade han med en E3-biljett på gaffeln. I dag skötte han sig. Det är lite gangster i honom. Han springer och bryter och far. Kapacitet det har han, men han är inte helt att lita på, sade körande Carl Johan Jepson i vinnarcirkeln.
Segertiden blev 1.13,6a/2140 meter och tränare Raoul Englblom var minst sagt nöjd.
– Jag kan knappt prata, dels för att jag är rörd och även för att jag är torr i munnen. Det är en enorm glädje nu. Vi köpte honom på auktion och han har hela tiden varit något speciellt. Han är lite opolerad, men det bli bättre och bättre.
Redan nu har Ad Hoc vunnit fyra av karriärens nio starter och han har sprungit in 501 500 kronor. Förstapriset i Margaretas Tidiga Unghästserie för treåriga hingstar och valacker var 300 000 kronor. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.