Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Flertalet anmälningar har gjorts till Svensk Travsport"

Foto: MICKE GUSTAFSSON/TR BILD
Claes Broberg, vd/sportchef Örebrotravet. Foto: MICKE GUSTAFSSON/TR BILD

Det senaste dygnet har handlat mycket om Örebrotravet och de åtgärder dess sällskap/tränarförening tagit mot proffstränare Hans Karlsson. Nu kommenterar sportchef Claes Broberg och Örebro Travsällskaps ordförande Fredrik Askhem för första gången det hela.

Publicerad:

Det är i ett meddelande som man väljer att kommentera historien. I meddelandet går det att läsa:

"Hans Karlsson har under mycket lång tid uppfört sig på ett olämpligt sätt, dels på sociala medier men även vid flertalet tillfällen mot personal och andra intressenter för Örebrotravet. I sammanhanget kan nämnas att flertalet anmälningar gjorts till Svensk Travsport och Code of Conduct utan att de valt att agera. Uppförande föranledde också att han med kvalificerad majoritet blev utesluten ur Örebro Travsällskap i höstas. Styrelsen har därför idag (fredag 10 augusti) överlämnat ett brev i enlighet med det lagrum som gäller för hyresgäster och uppsägningar där vi klargjort att hans beteende inte är acceptabelt. Upphör inte beteendet kommer sällskapet att säga upp det hyresavtal som Hans har avseende stall på banan. Detta förfarande har inget med att göra med den påstådda hästmisshandeln. Vi har tvärtom genom samtal med vittnen inte funnit något som styrker misshandel av häst och eftersom ingen anmälan inkommit har vi inte funnit skäl att utreda detta vidare."

Meddelandet är undertecknat Örebrotravets vd/sportchef Claes Broberg, styrelseordförande i Örebro Travsällskap Fredrik Askhem och styrelsemedlem i Örebro Travsällskap Mats Domberg. Tidigare under fredagen meddelade Svensk Travsports chefsjurist Göran Wahlman att inga anmälningar gällande code of conduct kommit in mot Hans Karlsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.