Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Greenshoe mot Gimpanzee

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Greenshoe och Gimpanzee drabbar samman på söndag. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Söndagens tävlingar i Lexington bjuder på ett riktigt tungviktsmöte. Stallkamraterna Greenshoe och Gimpanzee går ut i samma division i Bluegrass Series för treåriga hingstar och valacker.

Publicerad:

Marcus Melanders hästar kommer till The Red Mile från varsin storseger. Greenshoe vann finalen av Kentucky Sire Stakes i just Lexington medan Gimpanzee tog hem New York Sire Stakes på Batavia Downs. 

På söndag står ett förstapris på närmare 50.000 dollar på spel och efter spårlottningen är det fördel Greenshoe. Han startar från spår tre medan stallkamraten fick nitlotten med nummer nio på. För motståndet till stjärnorna står bland andra Per Engbloms Super Schissel samt Sheena's Boy från Åke Svanstedts stall.

Marcus Melander har två deltagare även i det andra försöket: Gerry och svenskfödde Green Manalishi. De ställs mot hästar som Osterc (Per Engblom), Aldebaranwalkabout (Jonas Czernyson) och Marseille (Åke Svanstedt).

I de jämnåriga stonas divisioner finns det också gott om svenskhopp. Däribland vinnaren av fjolårets Merrie Annabelle, The Ice Dutchess, som tränas av Nancy Johansson. Här hittar du startlistorna till samtliga lopp.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.