Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Han har lovat att köra"

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

Oasis Bi kommer att vara med i Prix d'Amérique för andra året i rad. Men vem som ska köra hästen i loppet är fortsatt oklart. Tränaren Stefan P Pettersson hävdar att stallet har en deal med Pierre Vercruysse, men Vercruysse själv säger att han kommer att sitta upp bakom Call Me Keeper.

Publicerad:

Efter tre månaders uppehåll återkom Oasis Bi i Prix de Belgique i söndags. Hästen slutade oplacerad, men är trots det klar för Prix d'Amérique söndagen den 29 januari. Vem som ska köra hästen är dock oklart. Pierre Vercruysse som satt i sulkyn i Prix de Belgique har gått ut med att han kommer köra Call Me Keeper i Prix d'Amérique. Oasis Bis tränare Stefan P Pettersson hävdar dock att Vercruysse lovat att köra hans häst även nästkommande söndag.
– Vi har en del med Pierre Vervruysse som säger att han ska köra Oasis Bi i både Prix de Begique och Prix d'Amérique och så länge han inte kontaktar oss och säger något annat går vi på det. Är det så att han väljer bort oss får vi försöka lösa en annan kusk i sista minuten, säger Stefan P Pettersson.

I TV-sändningen direkt efter loppet var Stefan P Pettersson något missnöjd. Men med ett par dagars distans har besvikelsen lagt sig, menar han.
– Det känns så klart mycket bättre nu. Sanningen är den att det hade varit kanonväder i Paris fram till den dagen loppet skulle köras och i stället blev det regn och det var inte till vår fördel. Med facit i hand gjorde hästen vad vi trodde att han skulle göra. Han gick lika fort som de andra hästarna över upploppet, men kunde inte ta någonting. Jag tror att han kommer att hålla samma form som förra året i Prix d'Amérique.

Hur har han tagit loppet?
– Allt verkar bara bra med hästen. Nu har han fått ta det lugnt ett par dagar och han har återhämtat sig väldigt snabbt. Jag har varit väldigt nöjd med hur han känts efter Prix de Belgique.

Och hur ser veckorna ut fram till Prix d'Amérique?
– Han kommer att få ta det lugnt den här veckan och sedan börjar vi vässa upp honom rejält under nästa vecka. Planen är exakt den samma som förra året och det blir precis lagom för att han ska hitta toppformen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.