Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Han slutar efter 30 år

Foto: MIA TÖRNBERG, TRAVRONDEN
Jan-Olov Persson kliver åt sidan från styrelsen på Hagmyren efter 30 år. Foto: MIA TÖRNBERG, TRAVRONDEN

Efter hela 30 år väljer han att låta andra krafter ta över.

Publicerad:

Jan-Olov Persson, 58 år är inte bara proffstränare på Hagmyren och en stor kallblodsprofil, utan även engagerad i diverse olika styrelser och föreningar. På måndag väljer han att lämna styrelsen i Norra Hälsinglands Travsällskap. Det låter kanske inte så märkvärdigt, men blir så om man betänker hur länge han suttit där.
– Jag valdes in tidigt och tror faktiskt att jag suttit med i 30 år. Men i samband med årsstämman på måndag kommer jag att kliva åt sidan. Vi har på sistone faktiskt varit två proffstränare i styrelsen, men nu får Erik Holm klara sig utan mig. Det går säkert bra.

Varför slutar du?
– Jag behöver väl börja tänka lite mera på mig själv också. På onsdag har vi årsmöte i Tränarföreningen vid Hagmyren och där kommer jag också att säga ifrån mig som ordförande. Vilken det blir istället vet jag inte.

De här två ”skilsmässorna” är inget som Jan-Olov gör i besvikelse eller vredesmod, utan snarare tvärt om. Enligt uppgifter till Travronden har Hagmyren vänt ett underskott på drygt 1,6 miljoner kronor för 2016 till en vinst på nästan en miljon kronor för 2017. En anmärkningsvärd positiv utveckling för en så liten travbana.
– Jo, det där stämmer. Samarbetet inom Trav Gävleborg hade sina uppsidor, men kostade också mycket. Nu drog vi i handbromsen innan det hela gick för långt och jag tycker att det nu ser positivt ut inför den närmaste framtiden. Jag pratade nyligen med sportchefen Mats Sahlén och han berättade exempelvis att det under Sleipnerdagarna i år (1-2 juli) inte kommer att vara ett enda lopp med mindre än 40.000 kronor i förstapris. Det känns väldigt roligt och det samma gäller våra nya gäststallar, säger Jan-Olov.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.