Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Heavy Sound imponerade i Prins Daniels lopp

Foto: Micke Gustafsson/ALN
Heavy Sound glänste på Gävletravet. Foto: Micke Gustafsson/ALN

En biljett till Elitloppet stod på spel i Prins Daniels lopp och den lade Heavy Sound beslag på. Sexåringen sköljde över fältet i sista sväng och gick undan till en klar seger. Frågan är dock om det blir någon start i Elitloppet.
– Är han med går han till final och det sliter. Jag måste tänka på hästen, säger tränaren Daniel Redén.

Publicerad:

Det gick fort i årets upplaga av Prins Daniels lopp på Gävletravet. Riktigt fort. Ledande Nobel Amok travade de första 500 meterna på 1.06,5 och varvade sedan på 1.09,1. Det höll fram till ingången till sista kurvan. Då slängde sig Nobel Amok i galopp när Heavy Sound kom närmast flygande i tredjespår och övertog kommandot.

Sexåringen nådde upploppet i ensamt majestät och gick sedan undan till en klar seger före Twister Bi som svarade för en vass avslutning. Segertiden: 1.09,2a/1.609 meter. Två tiondelar från Mosaquie Faces banrekord.

Lördagens triumf ger Heavy Sound en plats i Elitloppet, men tackar kretsen runt hästen ja? Tränare Daniel Redén har tidigare uteslutit en start och lät fortsätt tveksam i vinnarcirkeln.
– Jag sade inför loppet att oavsett hur det går kommer han inte att starta där. Med 99 procents säkerhet. Jag vill ha en häst för framtiden, sade Daniel Redén.
– Är han med går han till final och det sliter. Jag måste tänka på hästen. Jag får väl prata med ägaren efter det här. Det finns en procent som jag inte kan uttala mig om.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.