Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kolgjini säljer till Norge

Foto: MIA TÖRNBERG/TR BILD
Lutfi Kolgjini säljer en duo till västra grannlandet. Foto: MIA TÖRNBERG/TR BILD

Lutfi Kolgjini är i säljartagen. Nyligen har han gjort klart med två affärer, hästar som ska säljas till Norge. Det handlar om en flerfaldig miljonär och en V75-häst.

Publicerad:

Det är Bergenbördige Gaute Lura, mannen som för 1,5 år sedan var inblandad i en incident med sin Emil Fame, som valt att satsa ordentligt på två hästar från Sverige. Det handlar om trippelmiljonären Radieux, liksom V75-hästen Ulisse Kronos, kanske ännu fortfarande mest känd som lillebror till en viss Going Kronos.

Det var norska sajten trav365.no som var först med nyheten, som blev klar under helgen. Radieux har tjänat 3,2 miljoner svenska kronor och har bland annat tävlat framgångsrikt i Frankrike, samt i monté. Ulisse Kronos har tjänat nästan 460.000 svenska kronor och ståtar med rekordet 1.12,1ak. Modern Bell Power har förutom Going Kronos bland annat även lämnat Lantern Kronos och Ulisse Kronos helsyster Affinity Kronos, som ännu inte varit ute på tävlingsbanan.
– Vi pratar om två spännande tävlingshästar. Tanken är att hästarna byter tränare vid Jarlsberg Grand Prix-helgen, där båda är tänkta att starta, säger Gaute Lura till hemsidan.
Dessförinnan ska Radieux starta i Åby Nordic Monté Trophy denna torsdag, ett lopp med 300.000 kronor i förstapris.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.