Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Legend Brodde fällde favoriten

Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild
Legend Brodde vann från dödens i Kalmar. Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild

Storfavoriten Illuminati fick nöja sig med andraplatsen i lördagens bronsförsök. Segern gick till Legend Brodde som vann trots en tunga löpning på Kalmartravet.

Publicerad:

Åttaåringen inledde som fjärde häst i andraspår med hårt betrodde Illuminati närmast bakom sig. Den positionen bytte Carl Johan Jepson snart bort och med 1.500 meter kvar till mål landade Legend Brodde (e. Credit Winner) utvändigt om ledande Bonnies Celebrity.

På sista bortre långsidan fick Jepson återigen Illuminati i sin rygg och vid upploppets början vred Joakim Lövgren ut storfavoriten i tredjespår. Så dags hade Legend Brodde slagit ledaren. Och Lars Brindeborgs häst höll även undan för Illuminati via 1.13,8 över 2.140 meter.
– Naturligtvis kändes det inte bra när "Jocke" kom ned i rygg på mig. Då var jag rädd, men jag fick någon längd i sista sväng och sedan stred han hela vägen in i mål, sade Jepson i vinnarcirkeln.

"Luckan kom precis när jag ville ha den"

Storskrällen Kiss My Lips H.C. (e. Kiss Francais) satte grabbarna  på plats i klass II-försöket efter en smörresa med Christoffer Eriksson i sulkyn. Favoriten Sobel Photo var tidigt slagen i dödens vilket bäddade för Kiss My Lips H.C. som hittade ut från rygg på ledaren Blue Mustasch med 350 meter till mål. Femåringen gick enkelt undan över upploppet och kom hem på 1.14,5a/2140 meter.
– Hon har gått bra en längre period, men hon kräver såna här lopp för att fungera fullt ut. Luckan kom precis när jag ville ha den och hon vann väldigt enkelt, sade Christoffer Eriksson i vinnarcirkeln.

Hemmaseger i stoloppet

Kalmartränaren Emma E Johansson har gjort ett strålande tränarjobb med Ritz Guiness (e. Clerk Magistrate) och fick nu sätta dit pricken över i:et med V75-seger inför hemmapubliken. Markus Niklasson följde med i tredjespår med 800 meter kvar och ekipaget blev utan rygg med 500 meter kvar, men det bekom sjuåringen föga.

Med en rejäl avslutning blev segern ohotad i stoloppet på 1.15,1/2160 meter.
– Hon bet ifrån sig när vi blev utan rygg i tredjespår och hon kändes ruggigt stark hela vägen, sade hemmakusken Markus Niklasson i vinnarcirkeln.

... och så även i klass I

Niras Bumblebee (e. Magnifik Sund) stod för en riktigt vass prestation i Klass I-försöket. Jörgen Sjunnesson hittade tredje par utvändigt från bakspåret och sände framåt med 650 meter till mål. Med drygt 400 meter kvar var ekipaget framme och kände på ledaren Kaiser Håleryd och i upplösningen klev femåringen enkelt förbi ledaren som var trött efter en tuff öppning. Hemmaamatören Johanna Johansson tränar valacken som vann på nya rekordet 1.12,5a/1640 meter.
– Han hade inga tankar på att slå av på farten till slut och kändes jättebra hela vägen. Det finns helt klart kapacitet i honom när han vill använda den, sade Jörgen Sjunnesson.

Halmstadsseger i långa loppet

Carl Johan Jepson tog sin andra V75-seger för dagen med The Real Star (e. Quite Easy U.S.). Magnus Dahléns femåring svarade för ett starkt slutvarv i ett tilläggslopp över lång distans. Jepson tog sats med varvet kvar till mål och The Real Star tog sig så småningom fram utvändigt om ledande Capture. Därifrån gick hästen sedan undan till en säker seger på på 1.14,9.
– Det blev inte optimalt kört. Jag körde för ryckigt för ett långlopp, men Magnus hade hittat ett väldigt passande lopp för honom. Han var bara bäst, sade Jepson i vinnarcirkeln.

1.11-tid i silver

Global Trust (e. Yankee Glide) och Baron Gift duellerade om ledningen i silverdivisionen. Den förstnämnde försvarade sitt innerspår och höll sedan undan till seger på 1.11,2 över 1.640 meter.
– Min häst var bra. Han höll ledningen säkert och gick fint till slut också. Han gjorde ett jättebra lopp, sade Jorma Kontio som satt bakom Timo Nurmos sexåring.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.