Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Osäkert om Oasis Bi

Foto: MIA TÖRNBERG/TR BILD
Oasis Bi blev onormalt trött i går i Hallandsmästaren och ska till veterinären under dagen. Foto: MIA TÖRNBERG/TR BILD

I går underpresterade den 18-faldige miljonären Oasis Bi i Hallandsmästaren – just nu är han på väg till veterinären.
– Allt känns väldigt osäkert, säger en orolig Stefan P Pettersson.

Publicerad:

Stefan hoppades att Oasis Bi (e. Toss Out) skulle gå framåt ett par snäpp med loppet från V75 på Hagmyren i kroppen, men istället blev det tvärt om. Oasis Bi tappade från ledarryggen i Hallandsmästaren i går i Halmstad och slutade klart sist i det lopp som vanns av Giveitgasandgo.
– Kim Eriksson tyckte att hästen kändes fin, men han var trött redan 500 kvar. Efter loppet blåste Oasis Bi väldigt mycket och det är förstås något som är fel.

Gick det att märka några andra minussidor på hästen än att han blev väldigt trött?
– Nej, inget alls och han återhämtade sig ändå ganska så snabbt. Det är klart att man är orolig att det är något med hans avelsarbete som gjort att det blivit så här. Samtidigt kan det exempelvis också vara en halsinfektion, även om sådana här hästar sällan drabbas av sådana.

När ska han till veterinären?
– Vi är på väg dit just nu. Jag, ägaren och veterinären får försöka slå våra kloka huvuden ihop. Vi får se om det går att hitta något speciellt fel eller ej. Om ett par dagar borde jag veta betydligt mera.

Tioårige Oasis Bi har en fantastisk karriär bakom sig med 18 segrar och nästan 18 miljoner kronor på kontot. Frågan är om det är färdigtävlat nu, eller om han kan komma tillbaka ytterligare en gång?
– Först tar vi veterinären och sedan diskussionen om framtiden, avslutar Stefan.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.