Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Riordan/Eriksson show

Foto: Martin Langels/ALN
Foto: Martin Langels/ALN

Fyraåringsloppet Axel Jensens minne avgjordes på Bjerke travbana under lördagen.
Segern gick till Jerry Riordans Twister Bi efter fin resa.

Publicerad:

Hästar som Copiad, Tap In, Jetstile, Garland Kronos och Adrian Chip har tagit hem tidigare upplagor av Axel Jensens Minnelöp. I år var det Halmstadtränare Jerry Riordans Twister Bi som satte nosen först. Tillsammans med Christoffer Eriksson hittade han rygg på storfavoriten Cruzado dela Noche och det visade sig avgörande. Över upploppet satte man klorna i Stefan Melanders travare och gick undan till enkel seger efter att ha avslutat sista 500 meterna efter 1.08,3. Efter raska avslutningen stannade sluttiden på 1.11,5a/1.609 meter. I och med segern tog Twister Bi sin nionde årsseger i 18:e starten. 300.000 norska kronor var triumfen värd.
– Jerry och hästens skötare har gjort fantastiskt jobb. I början av karriären var han helt galen, men nu börjar det bli en riktigt fin tävlingshäst. Fortsätter det på den här vägen är det nog någonting för eliten, sade Christoffer Eriksson.

Seger även i stoklassen
Det var däremot inte nog med en seger för Eriksson/Riordan. I Axel Jensens stoavdelning gick segern till Treasure Kronos efter ledning från start till mål. 1.11,7a/1.609 meter kom de i mål på och vinsten var värd 150.000 norska kronor för fyraåriga stoet efter Raja Mirchi som övertygat så stort så här långt i karriären.
– Det har varit en otroligt bra dag och det är självklart så att man är nöjd, summerade Eriksson.
I och med de båda storsegrarna gick Jerry Riordan över sju miljoner inkört till stallet under 2016.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.