Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sir Ratzeputz från dödens

Foto: Thomas Blomqvist/Kanal 75
Sir Ratzeputz tog sin första seger sedan juli i fjol. Foto: Thomas Blomqvist/Kanal 75

Förra helgen var Sir Ratzeputz finaltvåa på Solvalla. På Axevalla avgick han med segern – trots en löpning utvändigt om ledaren.

Publicerad:

Endast sex hästar kom till start i lördagens gulddivisionsförsök på Axevalla och på grund av den skrala uppslutningen var loppet placerat utanför V75-spelet. Bear Dancer vann spetsstriden mot Kadett C.D. och den senare togs ned i rygg på den förre. Övriga hästar radades upp där bakom på innerspåret, men med varvet kvar till mål av sprinterloppet körde Erik Adielsson fram till dödens med Sir Ratzeputz (e. Love You). 

Hästen var tvåa bakom stallkamraten Zenit Brick i gulddivisionens final förra lördagen och på Axevalla räckte det än längre. In på upploppet kopplade Sir Ratzeputz tidigt greppet om Bear Dancer och gick sedan ifrån till seger på 1.12,8. Där bakom höll ledaren till andraplatsen före Nappa Scar som spurtade in som trea.
– När Bear Dancer höll ledningen tyckte jag att jag kunde sätta mig utvändigt för att försöka hålla Kadett C.D. innanför mig. Den kändes som det värsta hotet, sade Adielsson i vinnarcirkeln.
– Sir Ratzeputz var ute mot vassa hästar senast och gjorde det bra. Jag trodde på bra chans på förhand och i dag var han bara bättre än de andra.

Sir Ratzeputz, som tränas av Timo Nurmos, tog sin trettonde seger i karriären och den första sedan juli i fjol. Förstapriset på 200.000 kronor innebär att åttaåringen närmar sig tre miljoner insprungna kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.