Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sista äventyret i Paris

Foto: MARIA HOLMÉN, TRAVRONDEN
Oasis Bi laddar för en tredje och sista start i Prix d'Amérique. Foto: MARIA HOLMÉN, TRAVRONDEN

Oasis Bi är redo för en sista Prix d'Amérique-satsning - exakt hur avgörs nästa vecka.

Publicerad:

Stefan P Petterssons Oasis Bi (e. Toss Out) fyller tio år vid årsskiftet och han har bara en chans kvar i Prix d'Amérique. Succéåret 2016 slutade hästen trea i såväl Prix de Belgique som Prix d'Amérique - och den här hästen överträffar sig själv mest hela tiden. Exempelvis har han varit tvåa och i år trea i VM-loppet på Yonkers Raceway. Nu har han inte startat sedan VM-loppet den 14 oktober, men istället bland annat provat ”bocken”.
– Först fick han genomgå tester under en veckas tid och därefter blev det två veckor på Alebäcks Stuteri. Nu tränar han dock tufft och känns jättefin, berättar Stefan P Pettersson, som är mer nöjd än han var vid samma tid förra året:
– Vi hade väldigt svårt att få igång Oasis Bi efter VM-loppet förra året, så han känns bättre i år. Sedan är det svårt att avgöra om det är samma form som inför Prix d'Amerique 2016, då han slutade trea. Vi ska in och köra ett banjobb nästa vecka och efter det vet jag mera om dagsstatusen.

De två senaste åren har Stefan gått ut i både Prix de Belgique och Prix d'Amerique. Blir det den dubbeln nu också?
– Det beror lite på hur hästen känns i banjobbet och vad ägaren vill. Men antingen blir det Prix de Belgique eller gulddivisionen på Jägersro den 13 januari. Det här med avelsuppehållet var inte optimalt, men det visste vi om och det krävdes för att han ska kunna arbeta som avelshingst nästa år.

Oasis Bi ståtar med fantastiska 17,8 miljoner kronor i vinstprissumma. I år blev det nästan 2,5 miljoner, hur lyckas han 2018?

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.