Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stark Bi vann Berlin Jägersro Super Trot

Foto: MARIUS SCHWARZ/TRABERPIXX.DB
Stark Bi vid målgången. Foto: MARIUS SCHWARZ/TRABERPIXX.DB

Rudolf Haller-tränade Stark Bi var starkaste hästen i Super Trot-finalen på Berlin-Mariendorf. Jörgen Sjunnesson och Zigge Silvio tog andraplatsen.

Publicerad:

Finalen av första upplagan i nya tävlingssatsningen Jägersro Super Trot fick ett tyskt segerekipage. I debutloppet, som kördes över 2.500 meter auto, ställdes tolv ekipage mot varandra. Sex hästar var vardera inkvlade från tidigare uttagningslopp som körts både i Sverige och Tyskland.

 
I dagens final var svenska Day Or Night In, med Johan Untersteiner, loppets favorit. Dock försvann segerchansen efter att hästen övergick i galopp strax efter att duon tog över ledningen vid första sväng. Unity Knick och Christoffer Eriksson fick då ta över kommandot. Stark Bi lurade i tredje invändigt och vid upploppets början kom luckan och Unity Knick kunde inte stå emot. Den tyske femårige hingsten stod för den starkaste spurten och vann tillsammans med sin tränare Rudolf Haller som höll i segertömmarna. Segern var värd 35.000 euro. Svenskefödde Zigge Silvio travade i mål som tvåa tillsammans med Jörgen Sjunnesson och andraplatsen var värd 17.500 euro. Victorious Star och Conrad Lugauer slutade trea efter en stark avslutning efter galopp i loppets inledning och belönades därmed med 8.400 euro.
 
Loppet kan du se här.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.