Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stig H har planen klar

Foto: Malin Albinsson/TR BILD
Stig H Johansson räknar med att starta Diamanten ett par gånger till i år. Foto: Malin Albinsson/TR BILD

Stig H Johansson har planerna klara för såväl Diamanten som australiska Elitloppshästen Maori Time.

Publicerad:

Femårige Diamanten (e. Adrian Chip) har tagit tre segrar under året för Stig H Johansson på nio starter och sprungit in drygt 1,5 miljoner kronor. Mest tjänade hästen vid vinsten i Ulf Thoresen Grand International i början av juli på Jarlsberg, men han vann bland annat även Guldbjörken i Umeå och slutade tvåa i Jämtlands Stora Pris. Nu har hästen inte startat sedan galoppmisslyckandet i finalen av Trotting Masters i Östersund.
– Diamanten har blivit behandlar i framkärran, både kotor och hovleder. Nu har han tränat på en tid och känns fräsch och fin. Det blir nog ett par lopp till framöver för honom i år om allt fortsätter att se bra ut här hemma, berättar Stig H.

Några speciella lopp i åtanke?
– Det finns gulddivisionslopp mest varje lördag att välja på och sedan har vi även fått en förfrågan om att starta i Prijs der Giganten i Holland (11 november). Jag har dock inte bestämt något ännu.

När det gäller Elitloppshästen Maori Time (e. Pegasus Spur) har Stig H under året fått ett och annat att fundera över. Sex starter, inklusive den i Elitloppsförsöket, har inneburit lika många galopper. Nu senast gjorde hon bort sig i ett snabblopp på Solvalla den 26 september.
– Vi har behandlat Maori Time ett par gånger efter senaste starten och jag körde faktiskt första jobbet i dag. Hon kändes bra, men det har hon även gjort tidigare i låga tempot för att sedan ändå inte fungera i tävlingssituationer. Det här är dock första gången som hästen blivit behandlad sedan hon kom till mig.

Någon tidsprognos när Maori Time kan vara tillbaka på tävlingsbanan?
– Ägaren vill att vi ska fortsätta försöka och den här gången kommer vi att ge henne tid. Jag tror inte det blir någon fler start i år, utan möjligen i början av nästa år.

I övrigt är det numera betydligt mera fart på Stig H:s anläggning Stora Alby.
– Svante Båth har både kommit hit själv och med en hel del hästar. Det är säkert totalt 100 hästar här nu och anläggningen är anpassad för detta. Jag tycker att det känns bra att allt kan utnyttjas istället för att stå och förfalla, avslutar Stig H, som själv just nu har 30 hästar i träning.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.