Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stjärnan klar för norska storloppet – med ny kusk igen

Foto: Tommy Andersson/ALN
Petri Puro fortsätter att matcha D.D.'s Hitman mot Europaeliten. Nästa helg startar hästen i Ulf Thoresen Grand International på Jarlsberg. Foto: Tommy Andersson/ALN

Högt upp på sportchefens önskelista – nu har kretsen runt hästen tackat ja. D.D.'s Hitman startar i storloppet på Jarlsberg och körs där av fjärde kusken för året.

Publicerad:

Sex av tio hästar är nu klara för Ulf Thoresen Grand International den 9 juli. Detta sedan kretsen runt D.D.'s Hitman tackat ja till det norska storloppet – något som Jarlsbergs sportchef Tore Sten-Hansen hade hoppats på

Finlandia Ajo-vinnaren har under året körts av Johnny Takter, Ulf Ohlsson och Björn Goop, men i Norge får Jorma Kontio chansen i sulkyn.
– Ägaren har bestämt sig för Jorma. Det är klart att det blir ganska många kuskar, men Jorma har kört hästen förut och känner honom, säger tränaren Petri Puro.

D.D.'s Hitman kommer närmast från en fjärdeplats i Prix René Ballière på Vincennes. Det var första gången hästen startade på den franska huvudstadsbanan och Petri Puro var nöjd med insatsen.
– Han var lite för snabb ut och därför fick han dödens. Det var överraskande, han brukar ju inte öppna särskilt fort och Björn sa att han inte körde något. Han slog ihop i sista sväng och tappade rytmen. När han hittade den igen stack Bold Eagle och det är klart att han inte kan hänga med när den hästen växlar tempo. Men han fick upp farten fint mitt på upploppet och jag var nöjd med honom. säger Petri Puro och fortsätter:
– Han mötte hästar som brukar vara med i de stora loppen under vintern. Det var ett test och jag tyckte att det gick bra.

Vad har du för förhoppningar på honom i Norge?
– Det är svårt att säga. Han kan lika gärna vinna som sluta sexa eller sjua. Han har väl nästan haft det tuffaste programmet av alla hästar under sommaren, men jag körde honom i går och han kändes fin. Vi åker till Norge för att försöka plocka lite poäng för Mastersfinalen. Vi siktar väl egentligen inte mot något särskilt med honom, men finalen körs på Vincennes i år och han visade senast att han trivs på den banan. 

FAKTA

Klara för Ulf Thoresen Grand International

Carabinieri
D.D.'s Hitman
Lionel
Sauveur
Takethem
Twister Bi

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.