Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Svår kompetens att hitta"

Foto: Micke Gustafsson/TR Bild
Dannero och Bergsåker söker efter en ny, gemensam sportchef. Foto: Micke Gustafsson/TR Bild

På tisdagen presenterades B-O Månsson som ny travbanechef på Solänget. Månsson lämnar därmed tjänsten som sportchef på Bergsåker och Dannero och där ska det nu hittas en ersättare.
– Vi har tre månader på oss att lösa det här, säger banornas gemensamme travbanechef, Jens Berglund.

Publicerad:

Så lång är nämligen Månssons uppsägningstid. Senast den 15 april tillträder han sin nya tjänst på Solänget.
– Det är tråkigt för oss att han försvinner, men samtidigt gratulerar vi honom till ett jobb närmare hemmet. Det är ändå 16 mil till Sundsvall och att han nu går dit var ingen högoddsare, säger Jens Berglund.

Två banor – en sportchef

Nu inleds jakten på Månssons efterträdare. Personen i fråga tar över samma roll – det vill säga sportchef på såväl Bergsåker som Dannero.
– Ja, det kommer inte att förändras. Vi har ett avtal mellan banorna som säger att sportchefen på Bergsåker även kommer att jobba på Dannero.

Hur ska ni att leta?
– Det finns säkert folk som kommer att höra av sig. Och vi får garanterat många inputs om vem som ska axla den här rollen, säger Jens Berglund och fortsätter:
– Men det är en kompentens som är svår att hitta. Att vara sportchef på en travbana är smalt. Det finns omkring 25 sådana i landet i dag, om man ska utgå från den kategorin. Men man måste ju inte ha jobbat som sportchef tidigare och behöver man lära upp sig rent praktiskt så har vi kompetens i huset. Vi vet inte vem som väntar på oss där utanför, men någon är det.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.