Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tillbaka i sulkyn: "Inte lätt att gå från fullt ös till noll"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Per Lennartsson gör comeback i sulkyn på fredag. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

I mitten av januari lämnade Per Lennartsson beskedet att han opererats för prostatacancer. Nu är Eskilstunatränaren tillbaka i hetluften.

Publicerad:

Per Lennartsson har inte kört travlopp sedan den 12 januari. Anledningen är att han i mitten av januari opererades för prostatacancer.
– Första veckorna var jobbiga. Både fysiskt och mentalt. Det är inte lätt att gå från fullt ös till noll så att säga, men det är ett krav när man gjorde det ingreppet som jag gjorde. Senaste veckan har jag smugit igång försiktigt och kört ett par hästar om dagen, säger Per Lennartsson.

Nu är Lennartsson också tillbaka i tävlingssulkyn igen. När startlistorna till fredagens tävlingar i Eskilstuna blev klara under måndagen finns Per Lennartssons namn med som kusk bakom egentränade Wannabe Young.
– Det är trevligt. Även om jag inte mått så dåligt av att inte köra på grund av vädret som varit. Jag kommer att smyga igång lite försiktigt och det ska bli skoj att göra det nu när vi närmar oss rätt årstid. Jag hoppas vara på topp i april när våren kommer.

Förutom loppet på fredag kommer Per Lennartsson även att köra egentränade Fame Boko i Mantorp på söndag. Han säger att han medvetet kommer att starta sparsamt till en början.
– Ja, det kommer inte bli tal om att köra sex, åtta lopp per dag. Det tror jag inte är nyttigt. Jag är fortfarande i en läkningsprocess, men en styrning här och där tror jag att jag klarar. Det ska inte vara något problem och sedan är tanken att jag successivt trappar upp. Jag kommer att lägga störst fokus på att köra mina egna hästar till en början.

Per Lennartsson berättar också att han fått väldigt mycket stöd sedan han valde att gå ut med att han opererats för prostatacancer.
– Det har varit jättemånga som hört av sig både via sociala medier och via telefon. Det är många som har varit drabbade av samma sak som hört av sig med tips och det var varit jätteskönt. Sedan är jag inte färdigutredd än. Jag ska inte gå ut och säga att jag är friskförklarad, men första etappen är avklarad.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.