Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Timbal slog killarna

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Timbal är obesegrad 2016. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Åbys Robert Bergh tog hem Ragnar Thorngrens Minne med tuffa stoet Timbal på hemmaplan ikväll.

Publicerad:

Timbal (e. From Above) har inlett fyraåringssäsongen på bästa sätt och ståtar med sex raka segrar. I årsdebuten segrade hästen i Påskägget för fyraåringa ston och årets andra start slog hon hingstar och valacker i Ragnar Thorngrens Minne.
Timbal satt i kvällens lopp i ledningen in i första sväng och fick ganska lugnt förstavarv, men på sista bortre långsidan var det tuff körning och fyraåringen kom hem på 1.13,7a/2.140 meter.

- Loppet blev som jag hade hoppats på, men när banorna är lite sämre är hon inte lika fin i gången och idag hade hästen kämpigt att komma igång med travet. Det var inte samma limousine-känsla som det brukar vara. Vi får nog prova mot Drottning Silvias Pokal nu och det vore skoj att få ta henne till final, sade Robert Bergh.

Förstapriset uppgick till 100.000 kronor och segern blev väldigt enkel efter att årsdebuterande Poet Broline diskvalificerats för passgång. Peter Untersteiner körde spårsnålt och provade via open stretch, men hästen tappade stilen 100 kvar och var en längd efter i mål.
Tvåa slutade nu Jerry Riordan-tränade Twister Bi och trea blev Bellino B. för sin tränare Conrad Lugauer.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.