Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Två dubbelsegrare på Bodentravet

Foto: THORE LARSSON/ALN
Foto: THORE LARSSON/ALN

V86 tog resan till Boden denna vecka.
Hanna Olofsson och Krister Söderholm hade båda show och tog två segrar vardera.

Publicerad:
Det var Hanna Olofsson som inledde V86-omgången med Andover Streamline. Från ledningen blev han väldigt bekväm i sista sväng, men när konkurrenterna närmade sig en aning bara längde So Perfect-avkomman på steget och vann med 2,5 längd på tiden 1.13,7a/2 140 meter.
– Jag trodde att vi skulle förlora i sista sväng, men han tog tag i det igen när han hörde motståndarna. Hästen gick jättebra, sade Olofsson som även vann med La Fille i V86-5.
– Om vi fått andra utvändigt så vet jag faktiskt inte om vi ens fått pengar, men nu gick det vägen istället, sade Olofsson.
La Fille har tagit samtliga sina sex segrar från spets alternativt utvändigt om ledaren. Trots 1.08,8 första 500 meterna var det inget snack om var segern skulle gå. 100 000 kronor var segern värd i Diamantstoförsöket.
 
Söderholm dubblerade också
Krister Söderholm tog även han två segrar. Han inledde med norske Mellem Viktor – som segerkusken strödde lovord om efter loppet.
– Han var inte som bäst i dag, men det här är en fantastisk häst. Jag håller honom högre än Myr Faksen, så det säger inte lite, var Söderholms kommentar. Då ska man veta det att Myr Faksen var en av deltagarna under Elitkampen på Solvalla under Elitloppssöndagen i år.
Mellem Viktor kom i mål på 1.25,4/1 640 meter efter att ha spetsat i tidigt skede. Precis som Myr Faksen är det Tone Merete Pettersen som tränar fyraåringen.
Andra segern kom även den från ledningen. Med Mats Buchts Le Chapeau blev det ingen enkel väg till mål. Petter Lundberg och Antonio America tryckte på rejält på utsidan, men det bekom inte Le Chapeau. När Krister Söderholm ryckte norsken 250 meter från mål längde hästen på steget och gick undan på 1.12,9a/2 140 meter.
– Hästen gick riktigt bra och det här måste jag säga var en riktigt härlig dag. Man kunde hoppas på att V86 hittar sig uppåt fler gånger, sade Söderholm och log.
 
Fortsätter imponera
Jörgen Westholm har sitt stall i absolut toppform. Hästarna vinner i parti och minut och onsdagen var inget undantag. Tillsammans med Jorma Kontio var Rocky Winner helt överlägsen i Scandal Plays minne som kördes för första gången, efter en resa i dödens.
– Hästen var jättefin, helt överlägsen. Jag har kört honom sedan han var i silverdivisionen och han har utvecklats hela tiden. Jag slutade köra på honom 150 kvar och det fanns lite sparat, sade Kontio om valacken som vann på 1.11,2/2 140 meter, en för kvällen mycket imponerande tid.
 
I övrigt...
... vann X.Factor N.O. och Ove A Lindqvist trots resa utvändigt om ledaren i V86-3. Hästen var väldigt nära passgång över upploppet, men domarna valde att fria.
...tog Mika Forss hem V86-4 med storfavoriten William Birdland. Det var hästens tredje seger i år på fyra försök. Totalt har finskfödde femåringen efter Classic Photo tagit nio segrar på 25 starter.
...segrade Overlord Broline och Roger Nilsson i V86-5. Efter perfekt resa fick man luckan till slut och det tackade hästen för genom att avsluta rappt till seger.
 
Åtta rätt gav 68 004 kronor, sju rätt gav 743 kronor och sex rätt delade ut 80 kronor.
Rätt V86-rad: 5–6–4–10–6–4–6–7
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.