Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75-akuten Solvalla

Solvalla kör som vanligt en finalomgång på annandagen, och självklart är Travronden på plats och följer travsportens elitserie. V75-Akuten bjuder löpande på all den information som dyker upp under dagen hela vägen fram till första V75-start, som är klockan 16.20.

Publicerad:

Tanken med V75-akuten är att ge en kort sammanfattning av den viktigaste informationen som finns tillgänglig till varje V75-avdelning, och framför allt delge det absolut senaste från banan hela vägen fram till första start.

 
Under ”Senaste nytt” uppdateras de senaste nyheterna från banan kontinuerligt, inte nödvändigtvis i V75-loppsordning. Alla dessa nyheter flyttas sedan ner bakom respektive häst under respektive lopp.

För dig som vill ha rankingar, mer utförliga analyser och spelförslag så finns flera nyttiga länkar längst ner i artikeln. Sedan finns så klart även Travronden som e-tidning att läsa direkt här från hemsidan.

Senaste nytt

(15.55) 7 Beppe Am (V75-1) gav ett laddad intryck så att man hajade till. 5 Axel Wadd (V75-2) gick 16,5/400 och gav ett bra intryck. Kan vara en skräll att se upp med.

(15.39) 3 Isor Håleryd (V75-1) såg som vanligt knölig ut i lugna farter, men det var inget som oroade Peter Untersteiner. Han rtor att hästen kommer att göra en bra prestation.

(15.15) 4 Fossens Bonus (V75-1) var nästan taggad lite i överkant i dagens värmning. Han brukar vara så ibland, men det brukar inte vara några problem i jobben. Idag är det läge att ladda och vi får se om han lugnar ner sig, sade Magnus Jakobsson till ATG Live.

(14.58) 4 Da Vinci Boko (V75-7) ska eventuellt få en jänkarvagn på sig. Det har han inte haft sedan i april, då i regi Peter Untersteiner. Peter G Norman bestämmer det efter värmningen.

(14.45) 8 Nadal Broline (V75-3) ska enligt Reijo Liljendahls twitter tävla med helstängt huvudlag i den här starten. Det är första gången sedan början av september då han vann på 1.10,1a/1.640 meter på Jägersro då han brukar tävla med halvstängt norskt.

(14.40) 11 Hawk Cliff (V75-6) ska eventuellt tävla med halvstängd huvudlag efter att gått med öppet huvudlag på sistone. Dessutom meddelar Timo Nurmos att fyraåringen tränar väldigt bra.

V75-1

2 Navigator Sib måste, på grund av skotvånget, tävla med skor runt om den här gången. Senast i Norge tävlade han barfota runt om.

3 Isor Håleryd ska tävla i jänkarvagn, vilket han bland annat hade i finalen av Breeders Crown-finalen näst senast. Han såg som vanligt knölig ut i lugna farter, men det var inget som oroade Peter Untersteiner. Han rtor att hästen kommer att göra en bra prestation.

4 Fossens Bonus var nästan taggad lite i överkant i dagens värmning. Han brukar vara så ibland, men det brukar inte vara några problem i jobben. Idag är det läge att ladda och vi får se om han lugnar ner sig, sade Magnus Jakobsson till ATG Live.

6 Ni Talar Bra Latin ska tävla med lättare skor än senast.

7 Beppe Am gav ett laddad intryck så att man hajade till.

9 Next To None Sib körs av Kenneth Haugstad för första gången.

10 Time Machine måste, på grund av skotvånget, tävla med skor runt om den här gången. Senast tävlade han barfota fram.

V75-2

1 Unit Brodde måste, på grund av skotvånget, tävla med skor runt om. Han tävlade barfota runt om i senaste starten.

2 Caballero körs av Peter Untersteiner för första gången.

4 Fighting Bax måste, på grund av skotvånget, tävla med skor runt om. Senast tävlade han barfota runt om. Hästen ska dessutom testas med nytt huvudlag, senast gick han med helstängt och blev för pigg då.
–Fighting Bax har för lite pengar på sig sett till sitt kunnande, säger Per Pergenius hos Daniel Redén.

5 Axel Wadd gick 16,5/400 och gav ett bra intryck. Kan vara en skräll att se upp med.

8 M.T.Kingofthehill måste, på grund av skotvånget, tävla med skor runt om. Han tävlade barfota runt om senast.

V75-3

8 Nadal Broline ska enligt Reijo Liljendahls twitter tävla med helstängt huvudlag i den här starten. Det är första gången sedan början av september då han vann på 1.10,1a/1.640 meter på Jägersro då han brukar tävla med halvstängt norskt.

V75-4

1 Ruby Trap måste, på grund av skotvånget, tävla med skor runt om. Hon tävlade barfota runt om senast.

3 Blue Martini Ås måste, på grund av skotvånget, tävla med skor runt om. Hon tävlade barfota runt om senast.

5 Jumble Ås måste, på grund av skotvånget, tävla med skor runt om. Senast tävlade hon barfota fram och med skor bak.

7 Red Rose America måste, på grund av skotvånget, tävla med skor runt om. Hon tävlade barfota fram och med skor bak senast. Det här blir första gången som Björn Goop kör hästen.
– Red Rose America blir bättre för varje lopp hon får och att det blir ultratunna aluminiumskor denna gång ska inte vara något problem, säger Jeanette Hansen.

10 Geisha Sund måste, på grund av skotvånget, tävla med skor runt om. Hon tävlade barfota runt om senast.

12 Georgie Mae måste, på grund av skotvånget, tävla med skor runt om. Hon tävlade barfota runt om senast.

V75-5

1 One Memphis ska, precis som näst senast, tävla med helstängt huvudlag med hål i.

2 Tracy Kronos körs av Erik Adielsson för första gången.

4 Bullseye Pellini ska tävla i jänkarvagn. Han har fått två lopp i kroppen efter skada.

5 Pikachu Face ska eventuellt tävla med rycktussar för första gången.

10 Global Signature ska eventuellt få ett par sulor på sig den här gången. Det på grund av att han blev rullig till slut senast. 

V75-6

3 New Steel måste, på grund av skotvånget, tävla med skor runt. Han tävlade barfota runt om senast.

4 Västerbo Hard Cash har tävlat i jänkarvagn i sina två senaste starter, men nu återgår han eventuellt till vanlig vagn.

5 Avery körs för första gången av Kenneth Haugstad.

7 Pokemon Ås körs av Peter Untersteiner för första gången.

8 Come Back ska tävla med norskt huvudlag.

11 Hawk Cliff ska eventuellt tävla med halvstängd huvudlag efter att gått med öppet huvudlag på sistone. Dessutom meddelar Timo Nurmos att fyraåringen tränar väldigt bra.

V75-7

1 Say That Again måste, på grund av skotvånget, tävla med skor runt. Han tävlade barfota runt om senast. 

4 Da Vinci Boko ska eventuellt få en jänkarvagn på sig. Det har han inte haft sedan i april, då i regi Peter Untersteiner. Peter G Norman bestämmer det efter värmningen.

6 Bryssel ska eventuellt tävla med helstängt huvudlag.

8 Blue Star Champion körs av Johnny Takter för första gången. Hästen ska dessutom tävla med blinkershuvudlag och jänkarvagn för första gången.

12 Unity Knick ska tävla med norskt huvudlag.

FAKTA

Solvalla

Solvalla Travbana
Box 20501
161 02 Bromma
Tel: 08-635 90 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,7 m
Bredd 1640: 21,7 m
Upploppets längd: 196 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.