Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Vi hoppas att fler tar efter"

Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD
Mikael Melefors. Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD

Åbytravet inför en förändrad prisskala med mer pengar i vardagstravet. Ett initiativ som hyllas av Travhästägarna.
– Det är ett steg i rätt riktning, säger Mikael Melefors.

Publicerad:

Initiativet av Åbytravet med förändrad prisskala och mer pengar i vardagstravet hyllas av Travhästarna. I maj, juni och juli kommer banan i Mölndal att betala ut 6.000 kronor i sjättepris i lopp med 30.000 eller 35.000 kronor till vinnaren. Till skillnad mot 2.700 respektive 3.200 kronor som var fallet tidigare.
– Vi har under en längre tid varit med och drivit frågan om höjda matlappar och bättre kostnadsersättning i vardagstravet. Vi måste försöka återställa skillnaden mellan kostnader och förtjäningsmöjligheter och det här ser vi som ett steg i rätt riktning, säger Mikael Melefors, ordförande för Travhästägarna och fortsätter:

– Travhästägarna hyllar det här initiativet. Prispengarna har under många år mer eller mindre stått stilla samtidigt som kostnaderna kraftigt ökat den senaste tiden. Även om Pokalåret 2018 innebar en väsentlig höjning.

Mikael Melefors hoppas nu att Åbys upplägg kommer att ge eko i trav-Sverige.
– Vi hoppas att fler banor tar efter Åby. Det tror vi skulle hjälpa att minska tappet av hästägare. Vi måste börja tänka precis i de här banorna som Åby gjort nu för att lyckas vända trenden med färre hästägare och travhästar, säger Mikael Melefors.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.