Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bilo Jepson etta – efter dramatik

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Alexandre Abrivard och Vitale Ciotola på Solvalla tidigare i år. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Första dagen på vintermeetinget är över. En tävlingsdag som avslutades med grupp III-loppet Prix des Cévennes – där vann Bilo Jepson efter att målettan Hokkaido Jiel diskvalificerats.

Publicerad:

Senast blev det seger i Prix Emile Beziere. I Prix des Cévennes (€90.000) ordnade Vitale Ciotolas Bilo Jepson (e. Timoko) ytterligare en triumf, men inte utan dramatik. Den sexårige valacken fanns tillsammans med Alexandre Abrivard i sulkyn med som trea runt sista sväng och när fältet passerade mål inkom man som tvåa.

Målettan Hokkaido Jiel diskvalificerades i efterhand på grund av en snäv situation i sista sväng som föranledde galopp för förhandsfavoriten Elie de Beaufour.

Segertiden för Bilo Jepson skrevs till 1.12,6/2850 meter och förstapriset var 40.500 euro. Efter diskvalifikationen på Hokkaido Jiel blev Elvis du Vallon med Horsy Dream tog hand om tredjepriset.

Ina du Rib tog revansch

Vintermeetingets första grupplopp var grupp II-loppet Prix Xavier de Saint Palais (€120.000) i monté, ett lopp öppet för femåriga hingstar och ston och precis som i Prix Edmond Henry senast skulle segern komma att stå mellan I Can Dream och Ina du Rib (e. Uhlan du Val).

Senast var I Can Dream starkast men den här gången tog Ina du Rib gruvlig revansch och belönades med ett förstapris på 54.000 euro. Med Jean Loïc Claude Dersoir i sadeln ryckte Joël Hallais sto åt sig flera längders ledning in på upploppet och hon vann till sist med klar marginal på 1.11,8/2175 meter.

I Can Dream försökte utmana men var aldrig nära segern utan fick nöja sig med andrapriset denna gång. Trea blev Irina de Bailly.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln