Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbla glädjebesked för Oscar Berglund

Galopp för Airborne i regidebuten och otäcka scener med Pleasure for Cash för mindre än en månad sedan.
På torsdagskvällen tog Airborne andra raka strax efter att stallkamraten blivit friskförklarad.
– Det går upp och ner i den här sporten, säger Oscar Berglund.

Publicerad:
Foto: ATG LIVE/TR BILD
Oscar Berglunds nyförvärv Airborne vann tillsammans med Magnus A Djuse på Umåker. Foto: ATG LIVE/TR BILD

Inte ens galopptendenserna kunde stoppa spelarkåren från att göra Airborne (e. Bold Eagle) till storfavorit på Umåker. En befogad sådan, skulle det visa sig.

Magnus A Djuse körde till ledningen tidigt och sedan var andra raka segern aldrig i fara. Airbornes första start utan galopp i Oscar Berglunds regi.

– Han galopperade i debuten och höll nästan på att greja det ändå. Sedan bjöd han på lite spänning i andra loppet när han galopperade från start. Han är inte helt enkelt, som många andra med den stammen, och det har varit en utmaning för Magnus att hitta rätt med honom i loppen. Men han (Magnus A Djuse) slutar aldrig att förvåna mig, säger Berglund.

– Den killen är otrolig alltså. Han hade räknat ut hur startbilen skulle hanteras också. Problemet har varit att hästen har gått över i passgång när han varit för tidig bakom bilen och Magnus har fått ta i honom. I dag hade Magnus ett annat upplägg.

Köpte “fel” häst

Den femårige valacken vann på 1.14,3a/2140 meter och frågan som kvarstår är hur långt det kan bära framöver.

– Jag är lika nyfiken som många andra. Han hade imponerat på mig innan vi slog till och köpte honom, men han är ändå otroligt mycket bättre än jag kunde tänka mig.

Hur kom du över en tysk häst?
– Jag har en bekant som lever i Tyskland med bra insyn i travsporten där. Jag har förtroende för honom. Det var han som hittade Naheed också. Just med den här hästen var det lite roligt faktiskt. Jag tittade på en annan häst i deras lopparkiv och båda gångerna mötte han Airborne, som jag tyckte såg mycket mer spännande ut. Det visade sig att det gick att köpa hästen.

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Pleasure For Cash och Magnus A Djuse (arkivbild). Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Pleasure For Cash friskförklarad

Leendet var på plats redan när Oscar Berglund kom till Umåker. Tidigare hade han fått positiva besked om Pleasure For Cash (e. Ready Cash) som togs ur ett V75-lopp med blödande näsborrar.

– Han har varit på undersökning och allt ser bra ut. Enligt alla prognoser kommer han att kunna komma tillbaka till tävlingsbanan. Det är ingen panik och det får ta den tid det tar. Rent fysiskt skulle han kunna starta i morgon, men det kan ta psykiskt på hästarna att vara med om en sådan här sak. Det kan sätta sig i huvudet. Sista slaget är inte gjort i hans karriär i alla fall och det känns fantastiskt naturligtvis. Det trodde man inte för några veckor sedan. Det går upp och ner i travet.

– Man får försöka vara positiv och hålla huvudet högt för sedan kommer det händelser som kastarn ner en i källaren. Så är det när man lever med det här dygnet runt. Det känns när det är motgångar och det känns lika mycket när det är medgångar.

FAKTA

Vinnarna inom V64 på Umåker

  1. Just Celebration (e. Brad de Veluwe) – Magnus A Djuse (Sören Lennartsson)
  2. Kissinger Boko (e. Brad de Veluwe) – Robert Dunder
  3. Airborne (e. Bold Eagle) – Magnus A Djuse (Oscar Berglund)
  4. Rappodina (e. Tekno Odin) – Krister Söderholm (Jerker Bjurman)
  5. J.H.Mannerheim (e. From Above) – Daniel Wäjersten
  6. Syoss (e. Muscles Yankee) – Daniel Wäjersten
ANNONS

Ämnen i artikeln