Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Enastående Vikens High Yield

Vikens-hästarna tycks trivas hos Bergh.
I dag togs en dubbelseger för firma Fellbrandt-Bergh när Vikens High Yield imponerade oerhört.

(TV: Bilder från ATG.)

Publicerad:

Vikens High Yield (e. Love You) var en riktig vårdänga från Robert Bergh då han tog fyra raka segrar varav två stycken på V75. Inför kvällens start hade han dock inte vunnit sedan i juli, en etta i raden han tappade. Bergh såg till att sätta dit en ny etta i raden och det var en prestation som förtjänade betydligt mer än de 50 000 kronor som var fallet.

Hästen öppnade riktigt kvickt och Robert var mån om att komma förbi Flemming Jensen och lyckades – men det gick rysligt fort in i svängen och sedan blev tempot i princip aldrig dämpat. Sexårigen kom upp till varvet på 1.11,0 – ett lopp över medeldistans – och såg synnerligen slagen ut i början av upploppet. Då plockade han fram ett riktigt krigarhjärta och höll nosen först trots att han var rejält ansatt. På ett novemberblåsigt Åby kom han hem på 1.11,9/2 140 meter voltstart och Bergh visade att det inte bara var en vårdänga…

Lyckat team

Äger gör uppfödaren Mikael Fellbrandt som placerat en del hästar hos Åbytränaren med stor framgång. I somras flyttades Vikens Dome (e. Symphonic Hanover) från Johan L Sundgren – som också är med och äger – till just Bergh. De två första starterna resulterade i galopp men nu har sexåringen hittat stilen på allvar. Hästen kördes till ledningen och blev hårt utmanad såväl invändigt som utvändigt men höll undan med säker marginal på 1.13,6/2 640 meter autostart och tog därmed andra raka segern. En ny klassklättrare av firma Fellbrandt/Bergh?

Bergh-stallet avslutade tävlingsdagen med Kaj di Quattro (e. Credit Winner) som kördes av Hannah Gustafsson.

Kvällens vinnare på Åbytravet:

Lopp 1: Zola Love – Peter Untersteiner
Lopp 2: Ariane Summit – Thomas Dalborg (Anders Edman)
Lopp 3: Forever Shadow – Peter Untersteiner
Lopp 4: Global Benchmark – Johan Untersteiner
Lopp 5: Zenith L.B. – Jonathan Carre (Lars Erixon)
Lopp 6: Jeppas Tarpon – Stefan Persson (Hanna Lähdekorpi)
Lopp 7: Vikens Dome – Robert Bergh
Lopp 8: Vikens High Yield – Robert Bergh
Lopp 9: Bordeaux S. – Victor Rosleff (Jerry Riordan)
Lopp 10: Kaj di Quattro – Hannah Gustafsson (Robert Bergh)

ANNONS

Ämnen i artikeln