Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fjärde raka för Joakim Elfvings Incase Of Fire

Joakim Elfving visade upp Mi Ma Ohrtus från 2018 års kull då han vann Svampen i Örebro i fjol. Nu ser han ut att ha en ny kanon i kullen i egenägde Incase Of Fire.

Publicerad:

Joakim Elfving har fått en rejäl skjuts i sitt stall. Med 70 hästar i träning är varenda box upptagen. Många unghästar finns i stallet - och i treårige Incase Of Fire (e. Yarrah Boko) ser han ut att ha en häst som kan komma att duga riktigt långt i årgångsloppen. Under fredagskvällen kom fjärde raka segern. Senast på Solvalla var det ett lopp ingående i Margaretas Tidiga Unghästserie, den här gången var det ett försök till Norrlands Elitserie. 

Segern togs trots dödens på Robert Berghs snackhäst Borups Victory. I mål kom man på tiden 1.14,8a/2140 meter och körde till seger gjorde Rikard N Skoglund.

– Den här hästen har gått från klarhet till klarhet både i träning och lopp. Han har varit väldigt fin i alla sina starter, men att han skulle vinna så som loppet blev kört, det vågade jag knappt drömma om. Jag är väldigt nöjd med min häst och det känns smått overkligt. Visst, det var inte det största loppet i dag, men på sättet som han vinner så blir man nästan lite tagen, säger Joakim Elfving.

Foto: PRINTSCREEN ATG LIVE
Incase Of Fire fick vända upp för segerdefilering. Foto: PRINTSCREEN ATG LIVE

Joakim Elfving är förutom tränare dessutom delägare till hästen, en av få av stallets hästar som han äger själv.

– Det är klart att det är lite extra, men jag har gillat hästen från dag ett. Vi får hoppas att han fortsätter utvecklas så kan vi nog få många härliga stunder på travbanan med honom. Att ha så fina hästar i samma årskull som Incase Of Fire, Conch On Inn och Mi Ma Ohrtus är självklart fantastiskt. Nu är det första stora målet framöver E3.

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Joakim Elfving. Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

Joakim Elfving som dessutom i dagarna gjort klart med ett tvåbent nyförvärv till stallet. Det i tidigare travbanechefen och referenten Bosse Rydgren.

– Med ett så stort stall som jag har nu är det en skön pusselbit att få på plats. Meningen är att Bosse ska sköta en hel del av informationen för stallet. Dessutom har han ett fantastiskt kontaktnät. Framför allt kommer det här nog innebära att jag får mer tid över till det jag är bra på - nämligen att träna häst.

Natten tillbringar Joakim Elfving i Umeå, för att sedan se Franklin Face starta på V75 under lördagen. Och han är förhållandevis optimistisk.

– Han känns väldigt fin efter senast och förutsättningarna är perfekta med kort distans och kanonläge. Jag tror han är redo för en topprestation, sedan hur långt det räcker får vi se. Men jag har god känsla.

Foto: LENA EMMOTH/TR BILD
Franklin Face, här i tidigare regi. Foto: LENA EMMOTH/TR BILD
FAKTA

Samtliga vinnare Umåker 14 maj

 • Lopp 1: Nitro Vrijthout (e. Ready Cash) – Ulf Ohlsson (Marcus Pihlström)
 • Lopp 2: Tim B. (e. Tekno Odin) – Robert Bergh
 • Lopp 3: Love Of Mine (e. Adrian Chip) – Magnus A Djuse (Catarina Norqvist)
 • Lopp 4: Wasa Warrior (e. Classic Photo) – Rikard N Skoglund (Aleksi Kytölä)
 • Lopp 5: Wilda Simon (e. B.W.Modde) – Nicklas Westerholm
 • Lopp 6: Sister Sledge (e. Father Patrick) – Örjan Kihlström (Daniel Rydén)
 • Lopp 7: Grude Tilla (e. Norheim Svenn) – Ulf Ohlsson (Öystein Tjomsland)
 • Lopp 8: Tale Of Jacks (e. Intoxicated) – Eva Lundahl (Mikael Cedergren)
 • Lopp 9: Cristal Medallion (e. Cristal Money) – Nicklas Westerholm
 • Lopp 10: Incase Of Fire (e. Yarrah Boko) – Rikard N Skoglund (Joakim Elfving)
 • Lopp 11: Stabilizer (e. Scarlet Knight) – Ulf Ohlsson (Marcus Pihlström)

Du finner fullständiga resultat här.

ANNONS

Ämnen i artikeln