Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mikael Cedergren om Tale Of Jacks uppvisning

Mikael Cedergren visade upp Tale Of Jacks i dunderform. Trots tredjespår i ett varv - och senare resa i dödens - lyckades han nå mållinjen först på 1.13,6a/2140 meter.

Publicerad:

Mikael Cedergren har haft stora tankar om Tale Of Jacks länge, bland annat utvecklade han sina tankar i ett reportage för Travronden under 2020. Några större framgångar som han då hoppades på, blev det inte. Men 2021 kanske blir sexåringens år?

Fredagens seger skvallrade nämligen om en häst som lär synas på V75 framöver. Tillsammans med Eva Lundahl fick Tale Of Jacks en stentuff resa i tredjespår fram till dödens. Men det struntade Intoxicated-sonen fullständigt i. På sista bortre långsidan övertog man ledningen och skaffade sig dessutom längder ner till övriga konkurrenter. Sista biten blev Tale Of Jacks stum, men höll ändå en halv längd till godo till sina konkurrenter.

– Jag har ju trott på den här hästen under en längre tid, men tyvärr har han en tränare som är dum i huvudet. Som tur var lär man sig däremot för varje dag och jag hoppas vi kommit rätt på honom nu. Har vi gjort det, vilket dagens prestation tyder på, så tror jag vi har en häst som lär synas i segerdefileringar rätt mycket framöver, säger Mikael Cedergren.

Mikael Cedergrens ord handlar mycket om 2020. Där ingenting blev som man hoppades på. Efter nästan en halv miljon kronor inkört under 2019, med V75-segrar och 1.11-tider i bagaget - blev det blott 12.500 kronor inkört 2020. Något som har sina förklaringar.

– Han fungerade inte så vi behandlade honom en hel del och röntgade hästen, utan att hitta någonting. Vi försökte få igång honom igen, men fortfarande fungerade han inte som vi ville. Till slut valde vi att ändra kameravinkel på röntgen – och då hittade vi en förändring. Den opererades – och därefter handlade det mest om tålamod. Men dum som jag var så skulle jag ha ut honom ändå i vinter, något jag får ta på mig. Han behövde mer tid, tid han nu fått. Och nu står vi med två raka segrar. Allra mest glad är jag över att hästen nu får känna sig kaxig och som en segrare. Det betyder mycket för mig.

För Mikael Cedergren är det inte bara en ”talang i stallet”. Tale Of Jacks är så mycket mer.

– Jag hade ju mamman också, så det är en lång resa tillbaka. Henry (Hellqvist reds anm.) som ägde henne är även med och äger Tale Of Jacks. Så när det går bra blir det att man reflekterar över åren som gått. Och utan att vara alldeles för kaxig så kan jag säga att jag tycker att hästen känns bättre nu än vad han gjorde 2019. Jag hoppas att han får visa hela sitt register på banorna framöver. Men då gäller det att han håller sig frisk. Det hjälper inte att tre ben är perfekta om det fjärde är skit. Så vi får hålla koll på det.

30.000 kronor var vinsten värd och segertiden landade på 1.13,6a/2140 meter.

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Mikael Cedergren var nöjd efter Tale Of Jacks seger. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
FAKTA

Samtliga vinnare Umåker 14 maj

 • Lopp 1: Nitro Vrijthout (e. Ready Cash) – Ulf Ohlsson (Marcus Pihlström)
 • Lopp 2: Tim B. (e. Tekno Odin) – Robert Bergh
 • Lopp 3: Love Of Mine (e. Adrian Chip) – Magnus A Djuse (Catarina Norqvist)
 • Lopp 4: Wasa Warrior (e. Classic Photo) – Rikard N Skoglund (Aleksi Kytölä)
 • Lopp 5: Wilda Simon (e. B.W.Modde) – Nicklas Westerholm
 • Lopp 6: Sister Sledge (e. Father Patrick) – Örjan Kihlström (Daniel Rydén)
 • Lopp 7: Grude Tilla (e. Norheim Svenn) – Ulf Ohlsson (Öystein Tjomsland)
 • Lopp 8: Tale Of Jacks (e. Intoxicated) – Eva Lundahl (Mikael Cedergren)
 • Lopp 9: Cristal Medallion (e. Cristal Money) – Nicklas Westerholm
 • Lopp 10: Incase Of Fire (e. Yarrah Boko) – Rikard N Skoglund (Joakim Elfving)
 • Lopp 11: Stabilizer (e. Scarlet Knight) – Ulf Ohlsson (Marcus Pihlström)

Du finner fullständiga resultat här.

ANNONS

Ämnen i artikeln