Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Följ V75 - lopp för lopp

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Robert Bergh efter segern i silverdivisionen med Vikens High Yield. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Vikens High Yield var omutlig i silverdivisionen och vann mycket lätt på 1.13,4/2140 meter. Här följer du V75 lopp för lopp.

Publicerad:

Sjuårige Vikens High Yield (e. Love You), som annars mest haft dåliga lägen under året, utnyttjade sitt innerspår i voltstarten och försvarade enkelt ledningen. Tränaren Robert Bergh körde i ett jämnt tempo där framme och i upplösningen var det aldrig något snack. Bergh satt mest och tittade bakåt när en opressad Vikens High Yield lättade undan till en ohotad seger före Zio Tom Jet i rygg. Detta på tiden 1.13,4/2140 meter.
– Han öppnade bra i båda starterna och det var aldrig någon fara i den giltiga. Det kändes bra, man får titta på klockan med honom för man tror att det går snabbare än vad det gör, sa Robert Bergh i vinnarcirkeln.

Racing Ribb fick ingen plats i startmomentet från springspår och hamnade illa på det, innan Adrian Kolgini styrde fram och nåddde dödens efter 900 meter. Sjuåringen höll sedan starkt till tredjeplatsen.
–  Man blir uppgiven, det är många miljoner som omsätts och så får vissa hästar inte ens chanser på grund av den mänskliga faktorn. Jag skrek på dem (startpersonalen) att det var solklar omstart och detta blev loppavgörande. Allting avgjordes i starten, om vi skulle ta ledningen från Robert eller inte, och nu fick vi inte ens chansen, sa Adrian Kolgjini till kanal 75 efteråt.

Magnus A Djuse satt i sjunde par utvändigt med Jerry Riordan-tränade femåringen Mystic Mom (e. Prodigious) i Wången Cup-finalen (V75-2). Han valde att följa med i tredjespår cirka 1400 från mål och satte in slutattacken mitt i slutkurvan. Segergreppet kopplades sedan kort före mål. Det var favoriten Condior med Kevin Oskarsson som annars ledde loppet i det längsta, men tvingades till en 1.10,9-öppning första 500 och 1.13,6 det inledande varvet. Mats E Djuse knep tredjeplatsen bakom Unico Broline från sjätte ytter. Segertiden skrevs till 1.13,0a/2140 meter och förstapriset var 110.000 kronor.

– Vi kom igenom hyggligt och det blev lite körning för Condior. Många ville sedan gå på via tredjespår, men vi fick ryggar och det kändes bra. Hästen är lite fladdrig och smårullig, så man måste ha kontakt med honom hela vägen, sade Magnus A Djuse.

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Ol Dono Lengai kördes till seger i klass I-försöket för Magnus A Djuse. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Mer Magnus A Djuse blev det i klass I-försöket (V75-4) med Josef Franzl-tränade femåringen Ol Dono Lengai (e. Cantab Hall). Djuse fick en dålig inledningen från sitt springspår och det var struligt över lag med flera galopper, bland annat för Björn Goop och Encore Cloc. Ol Dono Lengai kom dock ner i tredje par utvändigt i första kurvan och Djuse valde att sitta kvar där till sista bortre långsidan.

– Hästen val väldigt flegmatisk när jag skulle börja attackera 700-800 kvar och kändes inte som någon vinnare då. När han väl fick full anfallsorder hände dock mycket, konstaterade Magnus A Djuse.

Ledande Baron Frontline var slagen i början av upploppet och istället var det Conrad Lugauer bakom skrällen Restless Heart (trea) som kopplade lite grepp. Men när Djuse kom farande gick det inte att svara. Christoffer Eriksson spurtade vasst till andrapriset bakom Digital Races, efter att chansat invändigt och sedan fått fritt fram mitt på upploppet.

Det här var Ol Dono Lengais 12:e seger i 17:e starten och segertiden blev 1.14,8/2640 meter.

 

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Global Beware blev en spetsvinnare för Johan Untersteiner i klass II-försöket. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Global Beware (e. Ready Cash) är en fin sort och nu blev det seger  i klass II-debuten tillsammans med tränaren Johan Untersteiner. Efter att ha tvingats till 10,1 första 500 meter fick Untersteiner dämpa tempot rejält, innan Hans Crebas tryckte upp tempot på nytt i dödens med Howdy Quick på den sista bortre långsidan. I en snabb avslutning var Global Beware bara bäst och fyraåringen höll undan enkelt på 1.13,9a/2140 meter.
– Jag tror att han ska kunna klättra i klasserna och det är en häst med en spännande stam. Det är den första som fötts med korsningen Ready Cash på Muscle Hill, sa Johan Untersteiner.

Behind Bars liftade med i rygg på Howdy Quick och avslutade fint till andraplatsen, och dubbelsegern var därmed ett faktum för stall Untersteiner. Howdy Quick höll bra som trea.

 

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Conrad Lugauers Laradja Vrijthout imponerade från spets i bronsförsöket. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Conrad Lugauer har en riktig flygmaskin i Laradja Vrijthout (e. Maharajah). Hästen visade sin väldiga startsnabbhet i bronsförsöket (V75-6) genom att från spår fem ta sig förbi innerspårets Astronascente Zac och sedan öppna första 500 på 1.09,8. Lugauer fortsatte första 1000 efter 1.10,1 och ryckte bara ifrån över upploppet till en väldigt enkel vinst på 1.10,7a/1640 meter.

– Jag hörde lite rykten om att en del tänkte försöka svara oss från start. Jag har bara haft en häst tidigare med en liknande startsnabbhet och det var Copper Beech. Båda har en väldigt steglängd och teknik och det är kul att sitta upp bakom sådana här hästar. Det är lite extra, sade Conrad Lugauer, som framför allt ser fram emot nästa år med den här sexåringen.

Björn Goop satt i vinnarhålet med Astronascente Zac, men fick maxutdelning som tvåa. Rackham kördes tidigt fram i dödspositionen av Christoffer Eriksson och klarade tredjepriset.

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Kali Smart övertygade med tränaren Adrian Kolgjini. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Kali Smart (e. Un Amour d'Haoufor)  följde upp segern i Fyraåringseliten för Ston med en ny imponerande triumf i ett försök till Diamantstoet över lång distans. Adrian Kolgjini lämnade femte ytter redan med 1700 meter till mål och efter en lång repa i tredjespår landade ekipaget utvändigt om ledande Alexis Quick 700 meter senare. I slutsvängen satte Kali Smart klorna i ledaren och över upploppet lämnade fyraåringen konkurrenterna bakom sig till en klar seger på 1.13,8/2640 meter.
– Att hon skulle ha förra prestationen i sig och sedan den här efter uppehållet, det kunde man kanske inte tro. Jag är väldigt imponerad över henne, hon får tävla vidare på V75 i år och nästa år blir det avelsarbete, sa Kolgjini.

Miracle Tile gick en tuff repa i tredje- och fjärdespår under slutvarvet och fullföljde fint som tvåa före Miracle Tile som följt med ute i spåren.

FAKTA

Ägare, uppfödare och skötare till V75-vinnarna

V75-1 – Vikens High Yield

  • Ägare: M F P Trading, Axvall.
  • Uppfödare: Mikael Fellbrandt, Axvall.
  • Skötare: Charlotte Andersson.

V75-2 – Mystic Mom

  • Ägare: Alain Roussel, Frankrike.
  • Uppfödare: Alain Roussel, Frankrike.
  • Skötare: Mael Breton.

V75-3 – Cyber Lane

  • Ägare: Levaux AB, Limhamn.
  • Uppfödare: Prestera International AB, Limhamn.
  • Skötare: Ales Pavsic.

V75-4 – Ol Dono Lengai

  • Ägare: Herz Günter, Tyskland.
  • Uppfödare: Herz Günter, Tyskland.
  • Skötare: Josef Franzl.

V75-5 – Global Beware

  • Ägare: SRF Stable.
  • Uppfödare: Global Farm AB, Nacka Strand.
  • Skötare: Leea Koski.

V75-6 – Laradja Vrijthout

  • Ägare: Wim Vermaut, Belgien.
  • Uppfödare: Hugo Buyl, Belgien.
  • Skötare: Johanna Hansson.

V75-7 – Kali Smart

  • Ägare: Ecurie Smart, Frankrike
  • Uppfödare: Ecurie Smart, Frankrike.
  • Skötare: Agnes Carlsson.
ANNONS

Ämnen i artikeln