Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Första årssegern för Hazard Boko

Hazard Boko imponerade stort fram till en otäck skada mitt i treåringssäsongen. Sedan dess har han fått vänta länge mellan segrarna.

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Hazard Boko och Per Lennartsson (arkivbild). Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Under tisdagskvällen hemma på Sunbyholmstravet var det äntligen dags igen. Efter att Hill Street och Magnus A Djuse kämpat med utvändige Global Undecided och Jorma Kontio var det Hazard Boko (e. S.J.'s Caviar) som hade bäst fart till slut. Per Lennartsson hittade rygg på nyss nämnde Hill Street och när det lilla fältet splittrades i slutsvängen låg vägen till första årssegern öppen. Klockan stannade på 1.12,2a/2140 meter och förstapriset var 35 000 kronor. Det var femåringens sjunde seger i karriären, men bara den andra sedan man upptäckte en fraktur i ett framben efter Sprintermästarfinalen 2018. Bakom vinnaren svarade Timo Nurmos-tränade Global Undecided för en stark comeback som tvåa efter drygt sju månaders tävlingsuppehåll. Daniel Redén-tränade Hill Street fick nöja sig med en tredjeplats från ledningen. 

Redén skulle ändå få jubla. Ett par lopp senare var det hans D.Day Zet (e. Trixton) som tog en mycket bekväm seger efter en stark spurt. Segertiden blev 1.14,1a/2140 meter och i sulkyn satt Per Lennartsson. Precis som för Hazard Boko var det hästens andra seger efter en jobbig skada. D.Day Zet var inbladad i en olycka på Solvalla förra sommaren och var borta från tävlingsbanan i drygt tio månader. Fyraåringen har nu två segrar på sex starter.

Även Timo Nurmos och Jorma Kontio fick revansch. Mellby Hoffa (e. Going Kronos) hade nämligen uppvisningen från ledningen i V64-avslutningen. Segern blev överlägsen på 1.12,0a/1640 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln