Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fyrling till Redén

Solvalla arrangerade fina måndagstävlingar och högkvalitativa fyraåringar visade upp sig.
Redén tog en fyrling och tycks ha fått ordning på kapabla Milady Grace.

(TV: Bilder från ATG)

Publicerad:
Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Milady Grace gick undan i något flegmatisk stil. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Milady Grace (e. Ready Cash) var ett stort stallskrik i sin debut för Daniel Redén för ett par veckor sedan. Fyraåringen som tidigare tränades av Peter Untersteiner var trea i Breeders’ Crown-finalen på Eskilstuna i höstas. I debuten för Redén gick stoet – som såldes för avel men inte tog sig och då bytte regi – i mål som sjua. I dag var Örjan Kihlström betydligt mer angelägen och körde till ledningen kort efter start.

Sedan hände inte särskilt mycket och trots att det inte var något större tryck på loppet kom hon i mål på nya rekordet 1.12,8/2 140 meter voltstart efter underkant 1.10 sista 800 meterna. Noterbart är att hon matchades i öppen klass och inte i fyraåringsloppet för ston, som nog får antas vara ett led i matchningen till Derbystoets uttagningar då flera hästar sparade på hovarna.

Redén vann det också

I det loppet hade dock Daniel Redén amerikanskfödda Golden Tricks (e. Trixton) som laddades i väg från sitt åttondespår och Björn Goop valde att släppa ledningen bakom No Limit Queen efter ett halvvarv. På sitt karakteristiska, pigga, sätt drog hon undan framme i ledningen i relativt rask fart. Via ett avslutande varv efter 1.11,6 höll hon undan för dubbla Goop-hästar, Anita Roc på utsidan och in mot mål även No Limit Queen på insidan då vinnaren bröt ut någon meter sista biten. Segertiden 1.12,1 över 2 140 meter med autostart.

Trots att Don Fanucci Zet gjorde bort sig med galopp under tävlingskvällen blev det en fyrling till Redén. Moses (e. Pastor Stephen) var mycket löpglad med amerikansk vagn, barfota runt om och stängt huvudlag. Han såg ut som en bomb i ledningen och vann på 1.13,1/2 640 meter autostart. I kvällens sista lopp serverade Örjan treårige Hilltop Hawk (e. Muscle Hill) som tog karriärens första seger.

Kvällens vinnare på Solvalla

Lopp 1: Bandido Gar – Jorma Kontio (Susanne Richter)
Lopp 2: San Moteur – Björn Goop
Lopp 3: Click Bait – Björn Goop (Stefan Melander)
Lopp 4: Milady Grace – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
Lopp 5: Teton Miss Annie – Ulf Ohlsson (Jan Hellstedt)
Lopp 6: Comand – Per Lennartsson (Robert Bergh)
Lopp 7: Astronascente Zac – Björn Goop
Lopp 8: Moses – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
Lopp 9: Golden Tricks – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
Lopp 10: 
 

ANNONS

Ämnen i artikelnAndra läser också

    ANNONS