Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Importedfrmdetroit hann i fatt kallbloden

I fjol höll kallbloden undan i Hot’n Cold. Den här gången fick varmbloden revansch genom Importedfrmdetroit.
– Bästa upplagan hittills, tyckte Umåkers sportchef Håkan Persson.

Publicerad:

Fredagens tävlingar i Umeå avslutades med Hot’n Cold – loppet där varmblod möter kallblod. Lättis och Ros Son av den senare rasen ledde in på upploppet, men fångades in kort före mål av Importedfrmdetroit (e. Majestic Son) som startade med 420 meters tillägg.

Markus Pihlströms häst spurtade till seger med halvannan längd före Owen Face som också tog sig förbi kallbloden.

– Ett jätteroligt lopp att köra. Bra initiativ, sade segerkusken Magnus Djuse i vinnarcirkeln.

Han fortsatte med att tacka 2019 års vinnare av loppet, Eder Bob, och Daniel Wäjersten som drog fram övriga varmblod längs vägen.

– Jag visste att det krävdes ett hårt tempo och vi fick perfekt draghjälp av Eder Bob. Daniel körde ett perfekt lopp på klockan.

Importedfrmdetroit vann på 1.13,3/2560 meter. Trean Lättis, som var bäst av kallbloden, klockades till 1.27,0/2160 meter.

Banrekord av Stjärnblomster

Kvällens högst doterade lopp var Norrländska Elitstoet med 100.000 kronor till vinnaren.

Där blev det favoritseger genom Stjärnblomster (e. B.W.Modde) som vann på nya banrekordet 1.23,7/2200 meter.

– Jag trodde att det skulle bli svårt. Hon stod byngligt till, men vi hamnade bra på det och kunde sitta i ryggar ända till upploppet. Då är hon hur snabb som helst en bit, sade kusken Mats Djuse i vinnarcirkeln.

Sjuåriga Stjärnblomster tränas av Jan-Olov Persson och har även det svenska rekordet på distansen i fråga: 1.23,0 från Skellefteå förra månaden.

Trippel för Wäjersten

Till sist noterar vi att Daniel Wäjersten slog en av sina noteringar från i fjol. Då vann han 67 lopp som tränare – nu är han uppe i 69 efter segrar med Nils Zonett (e. Muscle Hill), Diones Smaragd (e. Quite Easy U.S.) och Syoss (e. Muscles Yankee) under kvällen.

ANNONS