Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lovely O.O. tog femte årssegern

Soraya Laday tog sin största seger som åttaåring.
Love You-avkommorna brukar utvecklas upp i åldrarna.
Nu har polletten fyraåriga Lovely O.O. trillat ned och det ser ut att finnas mycket utveckling kvar i henne.

(TV: Bilder från ATG.)

Publicerad:

Soraya Laday-dottern Lovely O.O. inledde karriären hos Elisabeth Sandin på Axevalla men gick segerlös genom treåringssäsongen. Som fyraåring har hon stabiliserat sig och hittat nya växlar, särskilt på barfotabalans. Carl Johan Jepson höll upp innerspåret men fick tryck redan i första sväng och släppte ifrån sig ledningen under ett drygt halvvarv för att runda till ursprungliga positionen. Skor på hovarna bekom henne inte och med gott om sparade krafter joggade hon undan på 1.15,7/2 140 meter voltstart. Äger gör tipsprofilen Per Ottosson.

“Betyder att hon växt i sin kropp”

– Verkligen superkul att hon fungerade med skor, det betyder att hon har växt i sin kropp. Sista 700 meterna tyckte jag att Jepson såg väldigt nöjd ut, säger han.

Han har också varit med och fött upp stoet, tillsammans med Claes Opander – som tränade Soraya Laday som duon fick uppleva en seger i Sto-SM med. Lovely O.O. är hennes sista avkomma.
– Vi delade upp hästarna för fyra-fem år sedan och då jag med mig den här och en till, men tyvärr så är inte Soraya verksam i aveln längre. 
Under senaste halvåret har det blivit fem segrar för Lovely O.O., att jämföra med noll segrar på 16 starter fram till i augusti.

Gynnad av gruppträning?

– Hon började ju hon Elisabeth Sandin och det var nog inte så lätt för Elisabeth, hästen var lite speciell och behövde en del tid. Jag tror att hon har haft stor nytta av att träna i stora grupper som det funnits möjlighet till hos Robert Bergh, sedan är ju han proffs på Love You-hästar.

Ingen V86-succé den här gången…

Om inte proffs på spel så är Per Ottosson välkänd i spelkretsar, i våras tog han hela potten på V86, vinsten uppgick till knappt 20 miljoner kronor. Ytterligare miljoner blev det inte den här kvällen.
– Man får vara nöjd med att ha en häst som vinner! Men jag är lite deppig på spelet, det hade varit rejält garderat nu efter tredje avdelningen, men jag klev av i V86-2 på Nurmos-hästen som värmde dåligt tyvärr.

Loppet avgörs inte i värmningen

Ja, det var inget vidare värmningssnack på italienskfödde treåringen Boston Wise L. (e. Main Wise As). Väl i loppet fungerade han bättre och kunde köra sig till ledningen efter ett drygt halvvarv och när favoritspelade Bandido Gar galopperade bort sig efter ett varv kunde ingen utmana honom på allvar. Erik Adielsson ryckte in för Per Lennartsson som tidigare under dagen råkat ut för en olycka hemma på gården. Segertiden blev 1.13,7/2 140 meter autostart och det var första gången som hingsten tävlade med skor runt om på svensk mark. 
 

I övrigt noterades det att…

…Flemming Jensen-tränade Billi Time (e. S.J.’s Photo) kom med 19 segrar på 32 starter(!) och konkurrenterna försvårade inte för honom. En rad ledarskiften innebar andra par utvändigt och 1.12 på varvet, i samma sekvens tog vitklädde dansken över ledningen och valacken trampade undan till en överlägsen seger. 

…Catharina och Calle Johansson har gjort ett mycket fint jobb med Husse Boko (e. Chocolatier). Som unghäst tränades Husse Boko av Joakim Lövgren och i den regin tog han tredjeplatsen i Svenskt Trav-Kriterium. Skador har stoppat honom från tävlingsbanan under två och ett halvt år och gjorde comeback i november, då i amatörregin där bland annat Euro Staro Crown och Youana tränats fram. Håkan B Johansson fick bra snurr från tillägget och kunde överta ledningen efter 750 meter. Över upploppet höll ekipaget undan för välmeriterade Vagabond Bi och vann på 1.13,7 över medeldistans.

Disco Volante (e. Scarlet Knight) har visat sig vara oerhört effektiv de dagar han använder sina krafter på rätt sätt. Sin vana trogen dundrade han till ledningen och låg på en del, men inte i extrema mängder. Varvet passerades på 1.11,9 och i sista sväng stack han undan och vann överlägset på 1.12,1/2 140 meter autostart. Ulf Ohlsson körde och Stefan Melander tränar.

ANNONS

Ämnen i artikeln