Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Pasi Aikio rörd efter Who's Whos seger

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Who's Who och Örjan Kihlström. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Årsdebut och många längder fram genom sista sväng. Men ingenting hindrade Who's Who. Hingsten avslutade visslande och tog hem Rommeheatet.

Publicerad:

Det var första starten sedan oktober. Men Pasi Aikios Who's Who (e. Maharajah) visade att han inte behövde något lopp i kroppen för att plocka hem Rommeheatet, gulddivisionen.

Pasi Aikio berättade inför loppet att han var nöjd med förberedelserna under vintern och att Who’s Who kunnat träna på enligt plan. I loppet hittade Örjan Kihlström fjärde utvändigt. Dryga halvvarvet från mål gick Kihlström med via tredjespår, men i utgången av sista sväng var det fortsatt många längder fram till täthästarna.

Kihlström vred ut Who’s Who ytterligare ett spår och den sjuårige hingsten avslutade storstilat till seger på 1.14,1a/2640 meter.

– Jag är rörd. Jag trodde att det skulle bli svårt att hinna fram och det var häftigt att se honom spurta som han gjorde. Den här hästen betyder väldigt mycket, det går inte att beskriva. Man vet ju inte om man får fram en sådan häst någon mer gång, sade Pasi Aikio till Kanal 75.

Nu matchas Who’s Who mot Paralympiatravet.

– Nu siktar vi högt, så är det. Paralympiatravet kommer först och jag hoppas att vi ska kunna ta oss vidare dit. Elitloppet är inte omöjligt, men jag har inte gått i de tankarna. Vi får se hur hästen presterar först och sedan får vi ta sådana beslut.

Who’s Who vann Rommeheatet närmast före Order To Fly och On Track Piraten.

ANNONS

Ämnen i artikeln