Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Segersviten fortsätter för Mindyourvalue W.F.

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Mindyourvalue W.F. och Björn Goop. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Robert Berghs valack har formen på topp. I Meadow Prophets Minne ordnade åttaåringen fjärde raka segern. Så avgjordes lördagens V75-tävlingar – lopp för lopp.

Publicerad:
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Ideaal och Erik Adielsson. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

V75-1: Klass I, 2140 meter

Från rygg på ledaren blev det seger för Erik Adielsson med Anders Pedersens Ideaal (e. Make It Happen). Den sexårige valacken fick luckan mitt på Jägersros upplopp och kunde, via en övertygande avslutning, ta sig förbi ledaren den sista biten.

Ideaal kom i mål på 1.13,8/2140 meter och noterades för sin tredje raka segern – och den fjärde segern för året.

Andraplatsen gick till Steen Juuls Black Mission som kamperade ihop med Thomas Uhrberg. Ekipaget körde sig till ledningen tidigt, varvade på 1.14,6 och kunde så när hålla undan men fick till sist ge sig.

Flemming Jensen och Cadiz vandrade i tredjespår den sista biten och höll plusbetonat som trea.

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Eight Hour och Stefan Persson. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

V75-2: Diamantstoet, 2140 meter

I ett händelserikt lopp gick segern till sist till Björn Lindbloms Eight Hour (e. Ganymede) och Stefan Persson. Det femåriga stoet var snabbast till slut och noterades för årets fjärde seger när hon kom i mål på 1.13,1/2140 meter.

Segern bärgades närmast före Nocturne Zon och Joakim Lövgren som tog hand om ledningen till en början men överlät kommandot till Afrodite Face efter ett drygt halvvarv. Afrodite Face som såg ut att ha segern klar i utgången av sista sväng men som tappade aktionen in på upploppet och galopperade.

Magnus Dahléns Alhambra Mail och Johnny Takter inledde med 40 meters tillägg och stod för en övertygande avslutning när hon kom i mål som trea.

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Mindyourvalue W.F. och Björn Goop. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

V75-3: Gulddivisionen, 2140 meter

Mindyourvalue W.F. (e. Hövding Lavec) fortsätter att visa att formen är på topp. Hästen var kvick iväg bakom bilen men kunde inte ta sig förbi Harran Boko inledningsvis. Björn Goop hittade istället ned i rygg på ledaren med Robert Berghs häst.

Under slutrundan gick Goop ut utvändigt om ledaren och genom sista sväng kopplade Mindyourvalue W.F. segergreppet. Segern blev till sist smått överlägsen på 1.12,1a/2140 meter och var den åttaårige valackens fjärde i följd.

En seger som togs närmast före en starkt avslutade Gareth Boko medan Dragster kammade hem bronspengen. Västerboonthenews stod för en pigg insats som fyra medan Harran Boko blev femma från ledningen.

V75-4: Svensk Uppfödningslöpning, 1640 meter

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Rare Magic och Erik Adielsson. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

V75-5: Klass II, 1640 meter

Rare Magic (e. Magic Tonight) var klart snabbast bakom startbilen och hade avgjort spetsstriden på bara ett par steg. Väl i den positionen öppnade Erik Adielsson första 500 meterna efter 1.13,5 med Ola Samuelssons häst.

Första kilometern klockades till 1.12,9 och Rare Magic hade inga bekymmer att gå undan till en säker seger över upploppet. En seger som togs på 1.12,5a/1640 meter. Hästens fjärde triumf i karriären.

Bakom vinnaren blev det ett andrapris för Björn Goop och Thorondor. Den femårige valacken travade som förstahäst i tredjespår sista halvvarvet och stod för en övertygande insats.

Dan Widegrens Nice And Quick blev trea tillsammans med Gustav Johansson.

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Kurri Jari Boko och Björn Goop. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

V75-6: Bronsdivisionen, 2640 meter

Efter 500 meter övertog Björn Goop och Kurri Jari Boko (e. Make It Happen) ledningen från Borups Racing och fyraåringen kunde, efter att ha öppnat första 500 meterna efter 1.12,5 och första varvet efter 1.13,9, gå undan och vinna enkelt till slut.

Kurri Jari Boko ryckte åt sig ett par längders ledning in på upploppet – ett försprång han sedan behöll hela vägen in i mål. Segern var hästens andra för året och han noterades för segertiden 1.13,8a/2640 meter.

Tomas Malmqvists M.T.Oscar travade först utvändigt om ledaren i två varv och höll förtjänstfullt till andrapriset med Ken Ecce i sulkyn.

Tredjepriset gick till Johan Anderbergs Borups Racing som kamperade ihop med Johnny Takter.

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Rackham och Christoffer Eriksson. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

V75-7: Silverdivisionen, 2140 meter

Christoffer Eriksson var påpassligt med från bakspår med Rackham (e. Love You) och landade först utvändigt om ledande Sweetman med 1350 meter kvar till mål. Väl där kom resterande delen av loppet att handla om de två nämnda hästarna.

Genom slutsvängen kopplade Rackham segergreppet och han kunde, efter en övertygande insats, gå undan och vinna på 1.11,5a/2140 meter. Hästens första seger sedan i början av september.

Lars I Nilssons Sweetman stod också han för en stark insats som tvåa tillsammans med Stefan Persson i sulkyn medan Flemming Jensens Emoji tog hand om tredjepriset. Jensens häst kom i mål en bit bakom tätduon.

Betrodda Oscar L.A. galopperade bort sina möjligheter tidigt.

FAKTA

Ägare, uppfödare och skötare till V75-vinnarna

V75-1 – Ideaal

 • Ägare: Sdr. Blaabjerggaard m fl, Danmark
 • Uppfödare: –
 • Skötare: Anders Pedersen

V75-2 – Eight Hour

 • Ägare: After Eight Racing HB, Malmö
 • Uppfödare: Sörensen Frank & Preben
 • Skötare: Ove Barkinge

V75-3 – Mindyourvalue W.F.

 • Ägare: Englund Christer & Markström Jacob
 • Uppfödare: WF Förvaltning AB, Boden
 • Skötare: Charlotte Andersson

V75-4 – Tetrick Wania

 • Ägare: Walter-Mommert Karin, Tyskland
 • Uppfödare: Rekilä Riina, Finland
 • Skötare: Graziano Barone

V75-5 – Rare Magic

 • Ägare: SRF Stable
 • Uppfödare: AB Svensk Reklamfinans, Halmstad
 • Skötare: –

V75-6 – Kurri Jari Boko

 • Ägare: Valley Media OY & Heiskanen Veijo
 • Uppfödare: Boko Stables Holland BV, Nederländerna
 • Skötare: Anna-Ida Persson

V75-7 – Rackham

 • Ägare: Vitkindade HB & Christoffer Erikss.AB
 • Uppfödare: WHAP Trotting AB, Sandviken
 • Skötare: Isabella Bergh
ANNONS

Ämnen i artikeln