Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Skrällseger direkt på V75

Favoriten hade inte spänst nog att stå emot.
Claes Sjöström skrällvann med Håkan Wallbergs sto.

(TV: Bilder från ATG)

Publicerad:
Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

V75-1: STL Klass I

Sedan Helios di Quattro galopperat på väg till ledningen kunde Claes Sjöström enkelt styra ned i banan från springspåret med Håkan Wallberg-tränade Iceland Falls. När storfavoriten Naheed ställde en fråga efter 650 meter valde Sjöström att släppa trots en lugn inledning. Luckan fanns genom hela slutsvängen och när det fyraåriga stoet efter Iceland höll på att koppla grepp på favoriten galopperade denne när tussarna drogs. Segern blev lätt för överraskningen.
– Jag är lite förvånad att hon inte var mer spelad då jag tyckte att hon skulle räknas tidigt bakom favoriten. Jag var i valet och kvalet om jag skulle släppa, men han kom med bra fart och gjorde det tidigt. Nu blev det perfekt ändå, sade Claes Sjöström till Kanal 75.
Segertiden blev 1.13,0/2 140 meter voltstart och det Håkan Wallbergs första STL-seger för året.

V75-2: Diamantstoet

Oskar J Andersson tog enkelt hand om ledningen med Lotusathena som lättades i balansen och offensiva tankar fanns hos tränaren. Efter en lugn första femhundring blev det desto rivigare den andra. Stefan Persson ville åt tätpositionen med Princess S.W. och tryckte hårt för att nå dit, men Oskar svarade resolut. Speeden kostade ordentligt med kraft och ekipaget var slaget på bortre långsidan, inte heller Princess S.W. hade ork att stå emot bakomvarande efter dusten ett varv tidigare. Med 1.12,5 på varvet ökade nog Jörgen Westholms segerförhoppningar med Unique Juni (e. Uptown Yankee) trots att det var långt fram. Över upploppet var hon tuffast och vann lätt.

– Häftig märr det här. Nu siktar vi mot världens största montélopp, Prix de Cornulier i vinter, sade Jörgen Westholm till Kanal 75. 

V75-3: STL Klass I

Daniel Olsson arbetade under lördagen som kommentator i V75 Direkt men hade en syssla vid sidan om – nämligen att köra femårige Bridge Jumper (e. Red Hot Dynamite) i Klass II-försöket. Namnen Redén tränar och anledningen till att Olsson kör är ganska naturlig. Han är såväl uppfödare som ägare. Från ett bra utgångsläge kunde ekipaget ta hand om ledningen och då de värsta konkurrenterna One Kind of Art samt Brunello Hall gjort bort sig med galopp såg möjligheterna goda ut. Robert Dunder valde dock att sätta press utvändigt med Shut Up and Dance och såg också ut att ha kopplat grepp med 200 meter från mål. Bridge Jumper krigade dock tappert för en ivrig Daniel Olsson och kunde återta greppet i mitten av upploppet och vann sedan säkert på 1.13,2/2 140 meter autostart.

V75-4: Dubbelcupen, final

Innerspår på tillägg. Det fanns en del som talade emot norske Spikfaks (e. Järvsöfaks) på förhand, men strax efter start löste det sig perfekt för Järvsöfakssonen och tränare, tillika körsven Björn Steinseth. Man hittade till slut andra utvändigt - och där satt man nöjd till dess man kom upp till sista bortre långsidan. I ett nafs kopplades grepp om ledande Valle Hugo - och över upploppet gick man undan till säker seger. I god tid innan mål kunde Björn Steinseth sträcka högernäven i skyn i en segergest. Vinnartiden skrevs till 1.24,9/2.140 meter och triumfen var värd 200.000 kronor. Loppet var för övrigt en hyllning till Erik Gralén. Det var hästens fjärde raka seger, den 18:e totalt i karriären för sjuåringen.

V75-5: STL Bronsdivisionen

I den femte avdelningen kom det att bli finsk seger. Valiant Dream (e. Offshore Dream) hittade tidigt till ledningen tillsammans med Jorma Kontio och i den positionen trivs hästen utmärkt. Över upploppet såg Jorma Kontio mestadels till så att konkurrenten i rygg ledaren inte skulle få fritt och vinsten blev till slut säker, även om Pleasure For Cash spurtade riktigt rejält längst ut i banan. Det var Valiant Dreams tredje V75-seger för året. Sedan tidigare har han vunnit försök och final i Klass I, och denna lördag vann han alltså i klassen över, bronsdivisionen. 1.12,8a/2.140 meter blev tiden. Tränar Offshore Dream-sonen gör Kimmo Taipale.

V75-6: STL Gulddivisionen: E.J:s Guldsko

Spetsrusningen var en central del i E.J:s Guldsko och att From The Mine skulle vara rask ut överraskade nog ingen, däremot lade sig Erik Adielsson i leken med Very Kronos som såg ut att vara på väg att överta ledningen från just From The Mine när han galopperade. Lyckosamt för Per Lennartsson och Missle Hill (e. Muscle Hill) som kunde vara först framme i stället och ta närmsta vägen till mål. Efter en varvpassering på 1.11,2 fanns det inget konkurrenterna kunde göra och Daniel Redéns häst tog ytterligare en triumf.
– Jag är impad av den här lilla hästen, han blir bara bättre och bättre. I dag var han inte lika fin i värmningen som han var på Solvalla. Han tog lite töm och vi fick ändra lite på spärrgrimman, sade Redén till Kanal 75.
Segertiden blev 1.10,5/1 640 meter autostart.

V75-7: STL Silverdivisionen

Silverdivisionen blev ett rafflande lopp. Heading Reference hade äntligen fått ett bra utgångsläge men fick inte mycket gratis för den sakens skull även om han kom till ledningen. Tempot var rejält sedan det blivit ett par positionsbyten utvändigt om ekipaget. Stumma ben blev det för dödenstravande favoriten Vagabond Bi liksom ledaren. Då kunde Sir Henry P.Hill (e. Juliano Star) ta andra raka segern inom STL efter en vass avslutning. Precis som förra gången satt Rikard N Skoglund i sulkyn. Segertiden blev 1.13,1/2 640 meter autostart och Jörgen Westholm sa följande till Kanal 75:
– Det var starka sista 700 meter, han är i kanonform. Det tog väldigt lång tid innan han började vinna på V75, men nu så! Ägarna har haft tålamod med honom och det är sådana som verkligen njuter av segrarna så det är skoj.
 

ANNONS

Ämnen i artikelnANNONS