Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stor glädje när Matilda Holmkvist tog karriärens andra seger

Foto: null
Stora glädjeyttringar när O.M.Faststeep och Matilda Holmkvist passerade mållinjen som vinnare.

Lutfi Kolgjini tog kuskseger nummer 2 000 på Jägersro.
Matilda Holmkvist, 32, tog seger nummer två i loppet efter och visade mycket stora glädjeyttringar.
– Före loppen vill jag bara gå och kräkas men när jag kört känns det som att nervositeten är värt allt i hela världen, säger hon.

Publicerad:

Hon är välbekant med hästar men inget känt namn i travets värld. I vintras plockade Matilda Holmkvist ut sin körlicens och det har börjat mersmakande.
– Bakgrundsstoryn är att jag fick ett extremt handikappat barn år 2015 och behövde ta hand om det så jag lade av med hästar då men snubblade in på travet för ett par år sedan och bestämde mig att göra en liten satsning och det tillsammans med Per-Ola Åkesson där jag började hjälpa till i stallet, säger hon.

Mycket stor segerglädje

Sedan i vintras har hon kört det egenägda, femåriga, stoet O.M.Faststeep (e. Guybo) som tränas av henne och Per-Ola och tillsammans har duon varit tvåa, trea, fyra, femma och sexa.
I april kom första segern, då med knapp marginal. Segern innebar att ekipaget var betrodda under torsdagens tävlingar på Jägersro vilket skulle visa sig helt befogat. Matilda körde resolut till ledningen och vann sedan så överlägset att hon bjöd på en 50 meter lång segergest!

– Shit vad hon gjorde det bra och det var helt fantastiskt att få vinna på det sättet trots att tussarna inte åkte ur öronen på henne. Hon har mognat, fått skalle och utvecklats under hela våren och bara blivit bättre. Hon trivs väldigt bra för dagen.

“Så nervös att jag vill kräkas”

Segern var värd 30 000 kronor och minst lika mycket glädje – trots känslorna inför loppet.
– Vad som är så roligt med att köra lopp? Haha, jag vet inte! Jag har då dåliga nerver och tycker att det är jättejobbigt att tävla, jag är så nervös och vill bara gå och kräkas inför, men när man kört loppet känns det som att det är värt allt i hela världen!

Hur firar du det här – två raka segrar och ”bara” 1 998 bakom ”Ludde”!

– Hahaha ja, precis, nu får man ligga i. Det är helt vansinnigt det här men det blir väl tillbaka till vardagen med hästarna och så.

Under Gentlemannadagen – i år som vilken dag som helst med anledning av coronaviruset – tog Lutfi Kolgjini sin 2000:e seger i sulkyn vilket du kan läsa mer om här.

Dagens vinnare på Jägersro

Lopp 1: Under Armour – Conrad Lugauer
Lopp 2: Varjak Face – Lutfi Kolgjini (Adrian Kolgjini)
Lopp 3: Vice Versa Diamant – Robin Bakker (Paul J Hagoot)
Lopp 4: Cleopatra Mystique – Thomas Uhrberg
Lopp 5: Sweetman – Thomas Uhrberg (Lars I Nilsson)
Lopp 6: Concorde – Marianne Mechlenburg (Sören Klitgaard)
Lopp 7: Neelix – Lutfi Kolgjini (Adrian Kolgjini)
Lopp 8: O.M.Faststeep – Matilda Holmkvist (Per-Ola Åkesson)
Lopp 9: Tycoon Conway Hall – Flemming Jensen
Lopp 10: Darah Bibo – Peter Untersteiner

 

ANNONS

Ämnen i artikelnANNONS