Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

TV: "Han tar nog mer hand om mig än jag om honom"

Charlotte Andersson har vunnit massor av storlopp.
Men under söndagen vann hon Derbyt för första gången.
Hon gjorde det med tryggheten själv – Hail Mary.

Publicerad:
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Hail Mary och skötaren Charlotte Andersson. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Charlotte Andersson är skötaren bakom Hail Mary. Hon är uppvuxen i Sollefteå, haft hästar i sitt liv från allra första början och hästintresset verkar bara ha stegrat med tiden. 

Hos Robert Bergh har hon varit länge. Redan 2013 vann passhästen Nahar Elitloppet och året efter bar det av till Frankrike under en vinter för att förbereda Kadett C.D. inför Prix d'Amérique. Mycket har hon fått uppleva, men nu kom första derbysegern för den så framgångsrika skötaren.

Och det var en mycket stolt skötare som går bredvid sin häst på stallbacken efter loppet. Trots snart dags för dopningprov ser hästen  i det närmaste sovandes ut. Efter att ha vunnit Derbyt. På ett så imponerande sätt.

– Han betyder mycket för mig, det är min kompis som  jag arbetar med varje dag. Han är helt fantastisk att ha att göra med, han är cool och trygg. Han är lugnet själv hela tiden, precis som det ser ut. Han finner sig i allt och jag skulle faktiskt säga att han tar mer hand om mig än vad jag tar hand om honom, säger Charlotte Andersson.

– Han är otrolig. Derbyt är bland det största du kan vinna i Sverige, så den här segern är givetvis fantastisk. De milen som är hem till Sundsvall från Malmö går lätt en sådan här dag. Jag är stolt.

ANNONS

Ämnen i artikeln