Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Winner Brodde tog säker seger – sprängde 100 000-vallen

Johan Untersteiners Winner Brodde (e. Raja Mirchi) vann tillsammans med Kevin Oscarsson i sulkyn.

Publicerad:

Hingsten vann på tiden 1.14,1a/2140 meter i det femte loppet på Kalmars travbana på lördagen. Avståndet till andra häst i mål blev 1 längd för Winner Brodde ägd av R och B Trav AB, Billesholm, och uppfödd av Brodda Stuteri AB, Skurup. Förstapriset i loppet, som genomfördes på lätt bana, gav 40 000 kronor.

Den treåriga hingsten hade inför dagens lopp bara vunnit ett lopp på sex starter. Hittills i karriären har Johan Untersteiners häst kört ihop 131 000 kronor (med segerprocent på 29 och platsprocent på 71).

Den favoritspelade hästen hos ATG, Cheops med Johan Untersteiner i sulkyn, galopperade och slutade sexa.

Övriga hästar som fick prispengar i loppet var Jimbaran Zon (tvåa), Volitare Express (trea), M.T.Sanches (fyra), Otto Sotto (femma) och Cheops (sexa).

Cheops, för Johan Untersteiner, galopperade under loppet och Amazing Tilly för Markus Forss och Amoa Bengt för Stefan Persson blev diskvalificerade för galopp.

ANNONS

Startlista

Kalmar , Lopp 5

Svensk Travsports Unghästserie - Treåringar (Treåringsserien - Försök 7 av 10 - Final 11/11) • 2140 m • Autostart
Förstapris: 40 000 kr
Svensk Travsports Unghästserie - Treåringar (Treåringsserien - Försök 7 av 10 - Final 11/11) 3-åriga svenska högst 150.000 kr. Körsvenskrav kat. 2. Körsvenner födda 040827 eller tidigare. Ej häst med begränsade rättigheter. 2140 m. Autostart. 12 startande. Pris: 40.000-20.000-15.000-10.500-7.000-5.500-5.000-5.000 kr (8 priser). Lägst 1.500 kr till alla tävlande. Svensk Travsports hederspris till segrande hästs ägare, hästskötare och uppfödare.