Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ägaren till Lover Face: "Det här är inte klokt"

Foto: HANOLD/ALN
Foto: HANOLD/ALN

Bengt Olsson som äger Lover Face är besviken, ledsen och förbannad.
– De har staffat en oskyldig person, säger han efter domen som säger att hans häst stängs av i ett år.

Publicerad:

Det var hösten 2015 som Bengt Olsson från Hjälteby flyttade sin Lover Face till Frankrike och Fabrice Souloy. Framgångarna har varit fina och i år har hästen vunnit två av sina sju starter.

Men efter ett lopp i Cabourg i juli, då hästen var trea, visade sig dopingprovet vara positivt. Hästen hade ämnet kobolt i kroppen. Pengarna för tredjeplatsen får dock ägaren Bengt Olsson behålla.
Domen för Fabrice Souloy blev ett års avstängning och beträdandeförbud och Lover Face stängs av under ett år.
– Det här är inte klokt. Nu har jag också fått höra att det inte går att överklaga. Mördar du någon har du rätt att överklaga till hovrätten. Jag som är oskyldig kan inte göra något. Det finns ingen rättvisa, säger en dämpad Bengt Olsson.
Han hann aldrig heller göra något yttrande eftersom det franska travförbundet skickade det rekomenderade brevet till fel adress.
– Det ringde en man en kväll och frågade om jag ägde Lover Face. Han hade öppnat ett rekommenderat brev som visade sig vara till mig. Han hade samma namn som jag. När jag väl fick brevet så var jag ju tvungen att få det översatt och hann då inte få in något yttrande. Jag vet inte om det var ST som hade uppgett fel adress till mig. Men det verkar inte som jag får någon hjälp därifrån, säger Bengt Olsson.
Hästen står kvar hos Fabrice Souloy och vad som händer nu vet inte Bengt Olsson.
– Jag vet ju inte ens om hästen är avstängd ett år från den dagen då dopingprovet togs eller nu då domen kom. Men jag har en vän i Frankrike som jag bad åka och titta till hästen. Det pratas ju mycket om att hästarna kan må väldigt dåligt  av medlet. Vissa säger att det handlar om djurplågeri. Men hästen var fin och såg ut att må jättebra så det var skönt, säger Bengt Olsson.
Hur känner du dig?
– Jag har lagt så mycket pengar i travsporten och får äntligen fram en bra häst. Då blir det så här. Det är klart att det är lätt att få panik i ett sådant här läge. Det har verkligen drabbat fel person. Jag har aldrig bett någon dopa min häst.

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS