Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

ATG efter lördagens V75-rekord: "Vi lyckades"

Foto: Mia Törnberg/TR Bild
V75-flagga. Foto: Mia Törnberg/TR Bild

Osannolika 0,2 miljarder kronor.
V75-omsättningen slog rekord med dunder och brak i lördags.
– Syftet var att få hela Sverige att prata V75 i lördags och det lyckades vi med, skriver vd:n Hans Lord Skarplöth i ett mejl.

Publicerad:

Med samlade jackpottslantar från en rad omgångar under hösten var lördagens V75-pott förstärkt men nästan 80 miljoner kronor i sjurättspotten. Det stod tidigt klart att spelformen skulle slå rekord i utbetalda kronor och ören. En stund före den första avdelningen stod det även klart att ATG slog ett nytt omsättningsrekord. 201,4 miljoner kronor krossade det tidigare rekordet med över 13 miljoner kronor.

– Det är fantastiskt att vi fick ett nytt omsättningsrekord. 200 miljoner i omsättning var en drömgräns. Vi delade samtidigt ut mer i vinster, 207,2 miljoner, än vad vi omsatte. Jag tycker också att lördagen var ytterligare ett bevis på hur starkt intresset är för spel på hästar och V75, skriver Hans Lord Skarplöth, vd på ATG, i ett mejl.

"Väldigt många som vann"

Er prognos sade 120 miljoner kronor i sjurättspotten, det blev nästan 129 vilket innebär knappt 50 miljoner mer omsättning än (officiellt) förväntat. Fanns det interna tankar om att passera drömgränsen 200 miljoner kronor?

– Vi hade förhoppningar att slå det förra rekordet på 188 miljoner från 1998. Nu landade omsättningen över drömgränsen på 201,4 miljoner och sjurättspotten på 128,7 miljoner. Det som var särskilt roligt i helgen var att det var väldigt många som vann, stort som smått.

"Det lyckades vi med"

Syftet med att samla ihop slantar till lördagen var att så många som möjligt skulle registrera konto hos ATG, uppfylldes syftet? Var det många digitala förstagångsspelare? Hur många?

– Syftet var att få hela Sverige att prata V75 i lördags, och det lyckades vi med. Vi vet att vi fått in många nya kunder, men hur många det är får vår analys visa. Att vi slog ett nytt omsättningsrekord är dessutom ett bevis på att identifieringskravet inte var en sådan stor barriär som befarats.

Finns det planer på att göra något liknande på sikt? Det vill säga samla en större del av jackpottpengarna för att bygga en likartad pott?

– Det är för tidigt att säga. Nästa stora sak är vår nyårsraket Winter Burst med multijackpott. Just nu ligger potten på 19 miljoner kronor, och den fylls på från och med 22 december.

"Aldrig snackats V75 i Sverige som då"

Kan ni på något sätt mäta om ATG och V75 slog sig igenom bruset och nådde fram till potentiellt nya kunder som tidigare inte haft någon direkt kontakt med travsporten? Hur mäter man det, i så fall?

– Jag vågar påstå att det aldrig snackats V75 i Sverige som det gjordes i lördags. Det går enkelt att konstatera att vi nådde ut, med tanke på rekordtrycket, rekordomsättningen och rekordjackpotten. Nu har vi ett analysarbete framför oss när det gäller siffrorna.

14.38 kommunicerade ni via Twitter att starten av V75-1 skjuts upp med 30 minuter på grund av "högt tryck hos alla våra ATG-butiker". Hur såg det ut i butikerna?

– Det var ett enormt högt tryck i butikerna och det är fruktansvärt olyckligt att kunder hade problem att spela. Jag lider med de kunder som drabbades och jag vill samtidigt passa på att samtidigt rikta ett extra tack till medarbetarna i butikerna som gjorde sitt bästa för att hjälpa kunderna.


 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.