Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Axl Rose vann Orsi Mangelli

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Axl Rose visade att han är kullens kung i Italien. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Det italienska derbyt slutade i en snöplig galopp, men på fredagen fick Axl Rose revansch. Alessandro Gocciadoros häst tog hem årets upplaga av treåringsloppet Orsi Mangelli – till de svenska uppfödarnas glädje.

Publicerad:

I försöket tidigare på dagen fick en tapper Axl Rose (e. Love You) ge sig mot stallkamraten Amon You S.M. som liftade med i rygg. Ett par timmar senare var det dags för en ny duell hästarna emellan.

Amon You S.M. tog hand om ledningen, men Antonio Greppi släppte när Alessandro Gocciadoro körde fram Axl Rose på utsidan med varvet kvar till mål i Turin. Axl Rose var sedan fortsatt i ledning när Amon You S.M. styrdes ut i andraspår vid upploppets början.

Undan för undan krympte avståndet, men till slut var det Axl Rose som skar mållinjen som vinnare på nya löpningsrekordet 1.11,3 över 1.600 meter.

Axl Rose är en son till stjärnstoet Linda di Casei och är uppfödd av Johan Sjöstrand och Magnus Jernemyr. Fredagens seger var värd över 130.000 euro.

Närmast bakom den särklassiga tätduon följde två andra hästar från Alessandro Gocciadoros stall: Aramis Ek, som kördes av Örjan Kihlström, samt Ares Caf. Femteplatsen tog Velten von Flevo medan Gocciadoros Juan Bros slutade sexa.

Storseger för Bondo

I Orsi Mangellis stoklass hade Alessandro Gocciadoros Amber Prad slagit ledande Jonah Vredebest i utgången av sista sväng. Men segergreppet var bara tillfälligt. Ute i banan kom nämligen Arnas Cam (e. Ready Cash) med den bästa farten och avgjorde enkelt för Santo Mollo.

Erik Bondos häst vann på 1.12,8 och belönades med drygt 31.000 euro för segern som var hennes sjunde i karriären. På meritlistan fanns sedan tidigare en vinst på Vincennes och en fjärdeplats i Oaks.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS